NIels van Casteren diep verscholen in zijn jas met de regen van zondag
NIels van Casteren diep verscholen in zijn jas met de regen van zondag Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo naar ‘oude bekende’ Quick in Den Haag, Sjaak Egmond stopt einde seizoen

Voetbal 758 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel’38 mocht zeker geen aanspraak maken op de zege afgelopen zondag in het thuisduel met Groene Ster. Datzelfde geldt ook voor de Limburgers, wellicht wat meer morrend voor de in hun optiek onterecht afgekeurde 0-2. Blauw Geel’38 kan zondag zonder veel personele problemen afreizen naar Den Haag waar het ongetwijfeld een heel ander Quick treft dan het team dat voor de winterstop maar matig bezig was. De laatste maal dat Blauw Geel’38 in Den Haag tegen Quick speelde was 0p 1 september 2019. De Veghelaren wonnen die wedstrijd met 0-2. 

Door: Peter Kuijpers

Zes punten vergaarde Quick sinds de hervatting van de competitie. De 1-0 winst op HSC’21 en de opvallende uitzege zondag bij Hercules leverde de club de volle buit op. Sportpark Nieuw Hanenburg ligt in een meer gesitueerde wijk van Den Haag hemelsbreed binnen 500 meter van het Noordzeestrand. Quick is een club met een cricketafdeling en daarbij mogen de bridgedrives niet ontbreken in het paviljoen. De Savorin Lohmanlaan is een verlengde van de Laan Van Medervoort. Hagenaren Paul van Vliet en Harrie Jekkers zullen er ongetwijfeld ooit over gezongen hebben.

S
Sjaak Egmond vindt het welletjes en verlaat Blauw Geel’38/Jumbo einde seizoen.

Geen schorsingen
Blauw Geel’38/Jumbo zal het bovenstaande voor kennisgeving aannemen en focust zich op het voetbal en drie punten als het kan. Deze week werd bekend dat verdedigers Tom Dekkers en Sjaak Egmond de Veghelaren gaan verlaten. Jammer, want de Eindhovenaren zijn gedegen verdedigers. Beiden defensief sterk en opbouwend belangrijk voor het team. Dekkers leek zijn basisplek begin het seizoen kwijt te zijn geraak verdween naar de reservebank. Robin Voets was zijn vervanger. Later in het seizoen kreeg hij zijn plek terug omdat Voets naar het toen haperende middenveld werd geschoven. Sindsdien is Dekkers achterin niet meer weggeweest wat ook voor Egmond geldt. Sjaak Egmond is overigens nooit een discussiepunt geweest. Voor Niels van Casteren is Robin Voets een optie om de plek van Dekkers weer terug in te nemen. Maar ook Hugo van den Nieuwenhof is een optie en bewees eerder dat hij die taak kan vervullen. De club kan natuurlijk ook opzoek naar een vervanger. Uit de eigen opleiding klopt verdediger Bram Besems nadrukkelijk op de deur, ook hij is een optant. Mooie gesprekstof waar nog wel degelijk over gesproken zal worden. Wel opvallend is dat de spelerswisselingen steeds vroeger lijken plaats te vinden, terwijl de competitie nog niet eens halverwege is.

Blauw Geel’38 heeft voor het komende duel geen schorsingen en Dekkers en Egmond zijn nog lang niet weg. De Veghelaren kunnen zich opmaken voor het pittige duel bij Quick. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Van Leeuwen voor aanvang.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant