Ondertekening intentieovereenkomst hospice De Goudsbloem.
Ondertekening intentieovereenkomst hospice De Goudsbloem.

Grootse plannen voor De Goudsbloem: ‘Moet een high care hospice met maximaal negen appartementen worden’

Algemeen 3.124 keer gelezen

VEGHEL | BrabantZorg en Stichting Hospice Het Middegaal hebben op 7 maart een intentieovereenkomst ondertekend om samen te gaan werken wat betreft het high care Hospice De Goudsbloem. Een groep maatschappelijk betrokken Veghelaren, verenigd in de stichting, heeft grootse plannen om het beheer en de exploitatie van het hospice van BrabantZorg over te nemen en van Hospice De Goudsbloem een high care hospice voor de regio Meierijstad, Maashorst en Bernheze te maken die voldoet aan alle eisen van de huidige moderne tijd. 

Een hospice is een plek voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en in de laatste fase van hun leven niet meer thuis kunnen wonen. In een hospice wordt in een huiselijke sfeer ondersteuning en zorg gegeven (palliatieve zorg).
Jan den Biggelaar, voormalig huisarts en één van de bestuurders van Stichting Hospice Het Middegaal: “Onze stichting vindt het belangrijk dat er voor de regio een high care hospice komt die qua locatie, bouw, faciliteiten en zorg voldoet aan de eisen van deze tijd. In Hospice De Goudsbloem wordt nu al kwalitatieve zorg geleverd door de vrijwilligers en medewerkers van BrabantZorg. We zien het voor ons dat de professionals van BrabantZorg de zorg en ondersteuning blijven geven, maar dit gaan doen vanuit een comfortabele en sfeervolle locatie waar meer mogelijk is qua voorzieningen en verbinding met de omgeving.”
Felicia Brandsma, Raad van Bestuur BrabantZorg, vult aan: “We zijn echt super blij met het initiatief van Stichting Hospice Het Middegaal. Een lang bestaande wens, om een high care hospice voor de regio neer te zetten dat eraan bijdraagt dat mensen ook in de laatste levensfase een fijne dag hebben en waar vrijwilligers en sponsoren een nog grotere rol kunnen gaan spelen dan ze nu al doen, zou hiermee in vervulling kunnen gaan.”

Negen appartementen
Den Biggelaar laat weten in gesprek met de gemeente Meierijstad en particulieren te zijn. “We zijn in gesprek om een mooie en goed bereikbare locatie van 3500-4000 m2 te vinden. Doel is in een natuurlijke omgeving een high care hospice met maximaal negen appartementen in te richten, waar mensen in alle comfort, privacy en geborgenheid samen met hun dierbaren kunnen zijn. We willen particulieren of bedrijven, die het hospice een warm hart toedragen, vragen of ze ons willen sponsoren.”

Mensen die meer informatie willen over Stichting Hospice Het Middegaal, kunnen mailen naar hospice@hetmiddegaal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant