Advertorial

Spaargeld renderen via crypto

  •   keer gelezen

Er zijn steeds meer mensen die de overweging maken om te gaan beleggen in de crypto zoals de Bitcoin maar door gebrek aan tijd en kennis zien ze er nog vaak vanaf. De crypto is een nieuw soort geld in wording. De crypto en hiermee gepaarde blockchain creëert steeds meer digitale toepassingen in het dagelijkse leven. De mogelijkheden om te beleggen in crypto worden steeds groter doordat er met de dag meer beleggers en platformen bij komen die het ondersteunen. 

Waarom is crypto zo populair?

De toename in het handelen van de crypto is relatief eenvoudig te verantwoorden. Iedereen is continu op zoek naar een beter alternatief voor de traditionele financiële markt, die door de negatieve rentes er niet aantrekkelijker op worden. Het betalen voor het stallen van je geld bij de bank vormt een doorn in het oog van vele hardwerkende mensen die hun spaargeld zien verdampen bij de bank. Het mooie rentepercentage die de bank voorheen gaf is verleden tijd. Hierdoor zien veel mensen de crypto als de volgende nieuwe vorm van beleggen waarbij rendement wel haalbaar is. Gezien de recente koersontwikkelingen zoals de dogecoin koers op de cryptomarkt valt dit wel te begrijpen, maar vergeet niet dat investeringen in de crypto risico’s met zich meebrengen. 

Naast datgene wat er bovenstaand omschreven staat wordt de crypto wereld ook als een alternatief van de financiële markt gezien. Het gedecentraliseerde netwerk van de blockchain past bij vele mensen hun filosofie om het verdiende geld veilig en vertrouwd te bewaren zonder hoge kosten te hoeven te betalen zoals dat heden bij de traditionele instellingen gebeuren moet. Om deze reden zien we dat steeds meer organisaties, bedrijven of instellingen de crypto omarmen en het mogelijk maken om ermee te betalen of door uitbetaald te worden.

Voorwaarden voor crypto beleggen

Om te gaan beleggen in de crypto markt zijn er alvorens een aantal dingen om bij na te denken. De volatiliteit van de cryptomarkt wordt veelal onderschat wat nogal wat nuchterheid en relativering vraagt. Het investeren in de crypto zoals Dogecoins of cardano kopen brengt risico’s met zich mee, wat tevens geldt bij een belegging in traditionele aandelen of dergelijke. De waarde van een bepaalde valuta kan snel stijgen maar tevens dalen met als gevolg dat je inzet volledig verloren gaat. Het is om deze reden belangrijk om alvorens over de benodigde kennis van het handelen in crypto te beschikken. Maak er tijd voor vrij, bestudeerd de koersen, volg het nieuws, onderzoek de cryptovaluta op oorsprong en wat voor toegevoegde waarde deze wil leveren aan de maatschappij. Indien er geen tijd voor vrij gemaakt kan worden is het wellicht een idee om via een trading bot aan de slag te gaan of een broker in te schakelen. Hierdoor is de vereiste om gespecialiseerde kennis van de materie in acht te nemen minder van belang. 

Beste manier van crypto beleggen

Bestaat er een beste manier om rendement te verkrijgen met je spaargeld door crypto beleggen? Die is er gewoonweg niet. De crypto geeft je geen centrale werkwijze waardoor je gegarandeerd het hoogste rendement kunt gaan behalen. Indien de afgelopen maand veel rendement behaald is, wil dat niet zeggen dat je dat de eerstvolgende maand ook gaat lukken. De manier waarop de markt zich gedraagt bepaald hoe jij gaat beleggen. 

Welke manier van beleggen die er gehanteerd dient te worden is voor iedereen persoonlijk. Het risicoprofiel die je hanteert, de beleggingsstrategie en de opbrengst die je wilt realiseren bepalen hoeveel risico je gaat nemen. In vele gevallen betekent meer risico nemen, meer opbrengsten wat als keerzijde een negatief resultaat oplevert indien het slecht uitvalt. 

Je bent als belegger zelf baas over je vermogen en bepaald zelf wat de beste manier voor jou is om te gaan beleggen in crypto. Neem vooraf een bepaald doel in acht en probeer te achterhalen wat voor rendement je eruit wilt halen voor het vergroten van je spaargeld. Verricht vooraf goed onderzoek en investeer alleen in zaken waar je zelf ook daadwerkelijk achter staat. Hierdoor verkrijg je een beter beeld van jouw behaalde resultaten en kun je ervan leren zonder onder druk te komen staan van je emoties die overhaaste beslissingen met negatieve gevolgen kunnen opleveren.

Meer berichten