Afbeelding

Kinderen de Cirkel zingen voor Oekraïne

Algemeen 762 keer gelezen

UDEN | Sinds vorige week zet openbare basisschool de Cirkel zich in voor het lot van mensen in Oekraïne. Naast een flessen-inzamelingsactie, werd er gisteren gezongen voor de kinderen van Oekraïne. 

De kinderen op de Cirkel maken zich zorgen over de situatie daar en het is daarom ook regelmatig onderwerp van gesprek. Op initiatief van drie kinderen uit groep 5-6 is de school een lege-flessen-inzamelingsactie gestart, om zo op een kleine manier toch van grote betekenis te kunnen zijn.
Er zijn volgens de school al flink wat flessen ingezameld. Toen de school hoorde over het landelijke initiatief van het gezamenlijk zingen van een lied, twijfelde het team geen moment en besloot ook hieraan mee te doen. Daarom werd woensdag om 11.55 uur met de hele school buiten op het schoolplein het lied ‘Wij Staan Hier Sterk’ gezongen. Op dat moment waren er andere basisscholen in Nederland die hetzelfde deden. Het tijdstip, 11.55 uur, gaf de ernst van de situatie in Oekraïne aan. De Cirkel hoopt dat met de zangactie de flessenactie weer een extra boost heeft gekregen, zodat we na volgende week een mooi bedrag kunnen overmaken naar Giro555. vv

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant