Afbeelding

Bewindvoerder ontslagen, getroffen inwoners kunnen terecht bij Ons Welzijn

Algemeen 4.740 keer gelezen

MAASHORST | Een bewindvoerder die ook cliënten in de gemeente Maashorst heeft, is door de Rechtbank Oost-Brabant ontslagen. Enkele inwoners van de gemeente Maashorst stonden onder bewind van deze bewindvoerder of hun budget werd door hem beheerd. Voor hen zijn inmiddels nieuwe bewindvoerders beschikbaar. 

Bewind is voor mensen die hun financiële zaken niet zelf kunnen regelen. De rechter benoemt de bewindvoerder die de geldzaken van deze mensen beheert, en controleert of de bewindvoerder dat goed doet. Budgetbeheer is vrijwillig en preventief voor mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben bij het beheer van hun inkomsten en uitgaven.Nare consequenties voor cliënten Het ontslag heeft nare consequenties voor de inwoners die cliënt waren bij de ontslagen bewindvoerder. Zo heeft de ING Bank hun betaalrekeningen uit voorzorg geblokkeerd. Dit is een urgent probleem, want deze mensen kunnen niet meer bij hun geld en moeten nu zelfstandig hun geld beheren.
Niet alle cliënten van de ontslagen bewindvoerder die in de gemeente Maashorst wonen zijn bij de gemeente of andere betrokken partijen in beeld. Zij kunnen hen dan ook niet benaderen om hulp te bieden. Inwoners van Maashorst die onder bewind van de ontslagen bewindvoerder stonden of hun budget door hem lieten beheren kunnen contact opnemen met Ons Welzijn. Zij kijken wie benoemd is tot nieuwe bewindvoerder, wie het budgetbeheer kan overnemen en welke afspraken met de gemeente gemaakt kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant