Op brabantwoontslim.nl/maashorst vind je energiebesparende tips.
Op brabantwoontslim.nl/maashorst vind je energiebesparende tips.

Energietoeslag voor inwoners in gemeente Maashorst met een laag inkomen

Algemeen 2.358 keer gelezen

UDEN | Het kabinet heeft in december 2021 aan gemeenten de opdracht gegeven om in 2022 aan inwoners met lage inkomens een eenmalige energietoeslag uit te keren, vanwege de sterke stijging van de energieprijzen. Inwoners van de gemeente Maashorst met een laag inkomen ontvangen 800 euro energietoeslag: twee keer 400 euro, naar verwachting eind april en medio mei.

Ramona Sour, wethouder Zorg en Welzijn, licht toe: “De regeling is landelijk nog niet volledig uitgewerkt. We zien echter dat de nood hoog is. Daarom willen we niet wachten met uitkeren totdat alles tot achter de komma is uitgewerkt.” Wie komen in aanmerking? Inwoners met een bijstandsuitkering, periodieke bijzondere bijstand, IOAW of IOAZ ontvangen automatisch de energietoeslag. Daarnaast kunnen inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm de energietoeslag bij de gemeente aanvragen. Uitzonderingen daarop zijn: studenten, jongeren tot 21 jaar, mensen die in een inrichting wonen en dak- en thuislozen.

Hoe en wanneer
Inwoners met een uitkering van de gemeente hoeven niets te doen, zij ontvangen de energietoeslag automatisch.
Inwoners met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm kunnen de toeslag vanaf medio april met een formulier aanvragen via www.gemeentemaashorst.nl/energietoeslag. Op brabantwoontslim.nl/maashorst, het energieloket van de gemeente Maashorst, staan handige energiebesparende tips. Ook is het mogelijk om advies in te winnen bij een adviseur van het loket.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant