Afbeelding

Foto van vroeger: het Udens Dansorkest

Historie 696 keer gelezen

Onlangs kregen we van een lezer van deze rubriek een vinyl singletje van het Udens Dansorkest. Ik schat dat de vier nummers begin jaren ‘60 zijn opgenomen. Op de achterkant van de hoes staan advertenties van Udense bedrijven uit die tijd. De opnamestudio is Sonnemans te Helmond.

De volgende namen worden op het singletje vermeld: W. Brouwers (leider -sax), J. v.d. Meerendonck (trompet), J. de Groot (trombone), P. Brouwers (klarinet), T. Diks (sax), B. Kerkhoff (piano), M. Brouwers (bas) en M v. Duynhoven (drums). Of het allemaal Udenaren zijn is ons niet bekend. De uitgevoerde nummers zijn Dixie bubbles (van Paige en Stone), Hold me (van Grijzen, Bartos en Barti), Holland rag (van Wijnobel) en Hobba-hobba (van Wijnobel). Het singletje is uitgebracht door de Stichting Jeugdraad St. Petrus en de opbrengst was bestemd voor de bouw van een Jeugdhuis voor de Udense jeugd. Het kostte 3,95 gulden.

Weet je meer te vertellen over het Udens Dansorkest of het te bouwen Jeugdhuis? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Heb je zelf een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant