Een deel van de collectie kaarten die te zien is in Muzerijk zondag.
Een deel van de collectie kaarten die te zien is in Muzerijk zondag.

Ruilbeurs voor verzamelingen en tentoonstelling in MuzeRijk

Kunst en cultuur 443 keer gelezen

UDEN | De afdeling Zuid-Nederland van ‘De Verzamelaar’ houdt zondag 27 maart een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in MuzeRijk in Uden. Deze keer houdt Martien de Koning uit Eerde een tentoonstelling met zijn verzameling ansichtkaarten met handtekeningen.

Normaal gesproken wordt deze beurs altijd in De Brink in Eerde gehouden, maar de organisatie kon daar deze keer niet terecht. Het ontmoetingsplein MuzeRijk in Uden kwam als vervangende locatie uit de bus. Op de verzamelbeurs in Uden kan van alles geruild worden. Er zijn o.a. verzamelaars van diverse supermarktacties, ansichtkaarten, jokers, munten, postzegels, bidprentjes, lucifermerken, stripboeken, pins, theezakjes, markclips, sleutelhangers, sigarenbandjes, speelkaarten, telefoonkaarten, reclamepennen, winkelwagenmuntjes en meer. Tijdens deze beurs laat Martien de Koning uit Eerde een verzameling ansichtkaarten met handtekeningen zien. Het was de verzameling van Sjra Vintcent uit Reuver. Sjra heeft de handtekeningen vooral verzameld in de jaren ‘80 en ‘90. Hij heeft er veel tijd in gestoken om allerlei mensen aan te schrijven. Hij stuurde meestal een briefje met het verzoek om een handtekening en daarbij een aan zichzelf geadresseerde en gefrankeerde ansichtkaart. Artiesten stuurden de kaart terug met een handtekening en vaak daarbij ook nog een officiële foto met handtekening. Al diverse keren stond deze tentoonstelling op de planning, maar kan nu eindelijk doorgaan.
De verzamelbeurs is zondag van 09.00 tot 12.00 uur. Bezoekers kunnen ruilmateriaal meenemen. De entree van de verzamelbeurs is gratis. Voor meer informatie zie verzamelbeurseerde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant