Afbeelding
Foto: Wim Roefs

10 Inch, band van Udens College locatie vmbo, wint Orion Music Awards

Onderwijs 1.088 keer gelezen

UDEN | 10 Inch, band van het Udens College locatie VMBO, heeft vorige week de Orion Music Awards gewonnen. Dit evenement wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd voor Orionscholen.

“Kan een stilte van 3 jaar in één avond worden ingehaald?”, vroeg de organisatie van de Orion Music Awards zich in de voorbereiding naar donderdag 17 maart af. Dertien Orionscholen zonden een band in om deel te nemen aan de wedstrijd. Nog nooit eerder spatte het enthousiasme een avond lang zo van alle optredens af. Er waren twee categorieën; grote band en kleine band. Het Udens College zonden een grote band in, 10 Inch, bestaande uit Maud de Koning (toetsen), Tycho Klerkx (gitaar), Sem Peters (bas), Luc Gerrits (drums), Demi van der Veen (zang), Floor opdam (zang), Lisa Boumans (zang) en Lisa Besancon (zang) met het nummer ‘Beggin’ van Madcon. De voorbereiding was flink. Elke week hard oefenen met zijn allen op de juiste partij, samenspel en de presentatie. Voor sommige collega’s was het soms wat teveel om elke keer hetzelfde nummer te horen, maar de kracht zat hem duidelijk in de herhaling.

Donderdag 17 maart was het zover, op naar het Parktheater in Eindhoven. Leerlingen die gingen zingen kregen een workshop performance. Tycho moest repeteren voor het eindlied. De anderen mochten rondlopen. Rond 19.00 uur moest iedereen in de grime van de organisatie. Bij de één pakte dat beter uit dan bij de ander. Gelukkig konden Celine en Maaike er nog wat van maken, zodat ze er goed uitzagen op het podium. De spanning liep op. Het Udens College was als vijfde band aan de beurt. “Dames en heren, hier is het Udens College!”. De leerlingen liepen het podium op en sloten de instrumenten aan. Het eerste akkoord werd aangeslagen op de gitaar. Floor begon te zingen... en dat vond het publiek zo indrukwekkend dat ze al na de eerste noot een daverend applaus kreeg. Daarna liep het als een trein. Drum en bas waren mega strak. De gitarist speelde een super solo en maakte er echt een showtje van. Maud speelde lekker steady de akkoordjes op de toetsen. De zangeressen zongen niet alleen goed, maar hadden er ook nog een choreo bij.

De jury was laaiend enthousiast. Het coole optreden werd door hen betiteld als betoverend en dynamisch. Ze wonnen daarmee de eerste prijs in de categorie ‘grote groep’. Op maandag 21 maart werden ze door school gehuldigd in de aula van het B-gebouw. Bekijk het optreden hieronder.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant