Handboogsportvereniging Concordia pakt prijzen op team kampioenschappen

Sport 324 keer gelezen

ZEELAND | Handboogsportvereniging Concordia uit Zeeland deed de afgelopen twee weekenden weer mee aan de persoonlijke bondskampioenschappen en de team kampioenschappen handboogschieten.

In het weekeinde van 19 en 20 maart werden op diverse locaties de persoonlijke bondskampioenschappen indoor handboogschieten georganiseerd. Na de coronamaatregelen was er gelegenheid om de competitie goed af te sluiten. Op een afstand van 18 meter werd een open ronde geschoten van 2 x 30 pijlen. De beste zestien schutters plaatsten zich voor de finaleronde waarin volgens een spannend afvalsysteem werd geschoten. De uitslag:

Zilver voor Sake Velthuis in klasse 2 onder 21
1/8e finale voor Jos Merkx in klasse 2
4e plaats voor Marcel van Hout in klasse 3

Een week later, op 26 maart, was het de beurt aan de team kampioenschappen. Hieraan namen twee teams van Concordia deel. Na de open ronde plaatsten de acht beste viertallen zich voor de finalerondes. Beide Concordia teams kwalificeerden zich hiervoor. Na spannende knock-out rondes werden twee medailles gewonnen: team 1 werd bondskampioen in de B-klasse en team 2 won brons in de D-klasse.