Het project is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Boekel en Gemert.
Het project is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Boekel en Gemert.

KennisCafé over Herenboeren Landmeerse Loop

Landbouw / Visserij 539 keer gelezen

BOEKEL | Samen duurzaam voedsel produceren. Elke week verse groenten van het seizoen. Lekker fruit, aardappelen, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je eigen boer. We hebben het hier over Herenboeren Landmeerse Loop. Bibliotheek De Lage Beemden verzorgt in april, mei en juni driemaal een bijeenkomst waarin iedereen kan kennismaken met dit initiatief.

Herenboeren Landmeerse Loop is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Boekel en Gemert. Zij willen weten waar het eten vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. Ze willen erop kunnen vertrouwen dat het eten eerlijk is geproduceerd. Dat wil zeggen met respect voor de boer, de dieren en de natuur, door middel van een circulaire aanpak. Samen met de bewoners en medewerkers van Huize Padua richten zij een boerderij op, op het landgoed van Huize Padua. Hoe fantastisch is het als je voedsel in je eigen omgeving wordt geproduceerd. En bovendien een boerderij te hebben waar je eigen eten vandaan komt! Dit voorjaar verwachten zij de eerste groenten te kunnen oogsten.

Drie locaties
Iedereen die meer wil weten over het initiatief is welkom. Hun verhaal wordt drie keer op verschillende locaties verteld. Er is dus altijd wel een datum die past. Op 7 april bij De Wilbertsdries in Bakel, op 12 mei bij Gasthoeve De Zijp in Boekel en op 9 juni bij De Eendracht in Gemert. Steeds op donderdag en steeds van 20.00 tot 21.30 uur. Het is nodig om vooraf aan te melden via bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 32 32 45 of aan de balie in de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant