Afbeelding

Foto van vroeger: ‘Grepen uit de geschiedenis’

Algemeen 1.166 keer gelezen

Grepen uit de geschiedenis van de gemeente Uden zijn boekjes met gemiddeld 25 onderwerpen uit de geschiedenis van de gemeente Uden die worden uitgegeven door de Stichting Uden in Geschriften. Er zijn inmiddels zes deeltjes uitgebracht. Nu is er echter ook een Grepen 2.0; dit zijn korte documentaires. Grepen 2.0 is een samenwerkingsproject tussen de Stichting Uden in Geschriften, bibliotheek, Heemkundekring Uden, Stichting Het Uden-archief van Bressers, Dtv Nieuws en de gemeente Uden.

Er zijn een vijftal onderwerpen uit de boekjes verfilmd. In elke aflevering gaat Larissa van Dommelen op een bijzondere locatie in gesprek met heemkundige Adriaan Sanders, die zoveel mogelijk verklarende informatie geeft. Verder komt er in elke aflevering een speciale gast aan het woord. De afleveringen worden levendig gelardeerd met beeldmateriaal uit de collecties van de Stichting Het Uden-Archief van Bressers. De vijf afleveringen gaan over Huize St. Jan en de zusters Carolus Borromeus, de verschillende raadhuizen, de ontginning van Odiliapeel, de spoorweg van Boxtel naar Gogh oftewel het Duits Lijntje en de straatnamen in de gemeente Uden.

Inmiddels zijn alle vijf de documentaires uitgezonden door Dtv. Je kunt de filmpjes terugkijken via: www.udenarchief.nl/grepen-uit-de-geschiedenis-van-de-gemeente-uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant