Margriet met haar boek.
Margriet met haar boek.

Udense Margriet du Maine schrijft boek Verboden Kleuren

Kunst en cultuur 729 keer gelezen

UDEN | De Udense Margriet du Maine heeft een jeugdboek (12+) geschreven. Het boek getiteld Verboden Kleuren verscheen deze maand bij uitgeverij De Vier Windstreken. Margriet is leerkracht in Oss en schrijft al jaren fantasy boeken. Ze viel twee keer in de prijzen bij de Harland Awards Verhalenwedstijd met haar korte verhalen, terwijl ze ondertussen bleef werken aan haar debuutroman. 

Magriet vertelt over haar boek: “Verboden kleuren vertelt het verhaal van drie kinderen in een fantasiewereld waar magie verboden is. Maar wat als je geboren bent met felgekleurde ogen en haren? En als je dan een coloriet bent en iedereen weet dat je magie bezit? Al bij hun geboorte worden de colorieten door de soldaten van de koning meegenomen. Volg Regen, Wilg en Bloesem tijdens hun spannende zoektocht naar de verdwenen colorieten. En ontdek dat ook gewone meisjes grote kracht kunnen bezitten.”

Verhalenwedstrijd
Voor jongeren tussen de elf en veertien jaar organiseert Margriet ook een verhalenwedstrijd. Een verhaal insturen kan nog tot zondag 10 april. Verhalen mogen niet langer zijn dan 1000 woorden en moeten iets te maken hebben met kleur of kleuren. “Iedere deelnemer ontvangt een juryrapport en de top vijf wordt zelfs gejureerd door een vakjury. Daarnaast valt er een leuk boekenpakket te winnen met daarin natuurlijk het boek Verboden Kleuren”, aldus Margriet. Ook plek twee en drie ontvangen een prijs. Tot slot worden de verhalen van de winnaars ook nog eens gepubliceerd op Margriets website. Meer informatie over de wedstrijd en het boek is te vinden op margrietdumaine.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant