Dit jaar werkt de harmonie samen met zangeres Marlies Driessen.
Dit jaar werkt de harmonie samen met zangeres Marlies Driessen.

Zeelandia eert dorpsgenoten met muzikale galavoorstelling

Kunst en cultuur 580 keer gelezen

ZEELAND | Een Zeelandse traditie wordt na 2 jaar ‘corona-onderbreking’ weer voortgezet: Harmonie Zeelandia brengt een muzikaal eerbetoon brengt aan haar dorpsgenoten die op 26 april een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Dat doet de vereniging namens alle Zeelanders. De gedecoreerden zijn de eregast op een muzikale galavoorstelling van het harmonieorkest, met als thema ‘Het Verhaal van de Liefde’.

“De titel van de avond – A Royal Power of Love- is veelzeggend”, aldus dirigent Will Veraa. “Liefde is niet voor niets de grootste inspiratiebron in alle kunsten, dus ook in de muziek. De hitlijsten staan vol met love songs en daar hebben we een prachtige selectie uit gemaakt. Van uptempo popsongs tot echte power ballads.” En daarmee wordt een avondvullend programma uitgevoerd op de avond voorafgaand aan Koningsdag, zoals altijd in de grote zaal van Het Witte Huis in Zeeland. Dit jaar werkt het orkest van de Zeelandse muziekvereniging samen met zangeres Marlies Driessen, die nummers van onder andere Caro Emerald en Christina Aguilera ten gehore zal brengen, maar ook klassiekers van Barbra Streisand, Queen en Stevie Wonder. Voorzitter Tijs Nabuurs voegt daar trots aan toe: “Het wordt weer een avond vol muzikale hoogtepunten die we met veel trots presenteren aan alle Zeelanders, maar in het bijzonder onze eregasten die diezelfde dag een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Maar ook degenen die we in 2020 en 2021 niet hebben kunnen eren met een concert, worden voor deze editie alsnog uitgenodigd, ook zij verdienen immers muzikale hulde.” 

We Want More
Marlies Driessen uit Overloon is al menig jaar op het podium te vinden als frontvrouw van coverbands maar ook als solist voor verschillende projecten, waaronder het ‘Vierdaagse Orkest’ en de ‘Rabo Music Sensation’ in Boxmeer. Marlies is lid van de vocal group ‘Angels Rule’ waarmee ze in 2020 de jury van het SBS6 programma We Want More wegblies. Daarnaast maakt ze momenteel deel uit van de tribute-band ‘Collins Live Experience’, waarbij ze haar jarenlange ervaring met meerstemmig zingen gebruikt om de backing vocals te leiden. Haar veelzijdige stem maakt dat ze zich thuis voelt bij rockmuziek maar net zo makkelijk een gevoelige ballad of een knallende popsong zingt. Die veelzijdigheid gaat ze ook laten horen tijdens het Royals concert. “Ik heb heel veel zin om weer op het podium te knallen, want eindelijk mag het weer! Ik verheug me enorm.” Naast de muziek is Marlies werkzaam als docent Duits op het Udens College en als modestylist. “Ik houd erg van de afwisseling, elke dag is anders.”

Kaarten
Het concert vindt zoals altijd plaats op de avond voor Koningsdag (26 april) in het Witte Huis. Het concert begint om 20.30 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten zijn vanaf vandaag voor 12,50 euro verkrijgbaar bij Jumbo Eijsermans en via www.muziekvereniging-zeelandia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant