Er staan weer twee enthousiaste bands op het podium deze zaterdag.
Er staan weer twee enthousiaste bands op het podium deze zaterdag.

Peelsessie in Boekel na 2 jaar weer van start

Algemeen 518 keer gelezen

BOEKEL | 2 jaar heeft het geduurd voordat de bij iedereen welbekende Peelsessie weer volledig los kon, maar nu is het weer zover: op zaterdag 2 april om 20.30 uur vindt als vanouds de Peelsessie bij Boekelsven aan de Peelstraat 18 in Boekel plaats. 

In Boekel weten de mensen het inmiddels al wel. Iedere eerste zaterdag van de maand, vaste prik, wordt er op camping Boekelsven een Peelsessie georganiseerd. En dat al bijna 17 jaar lang. “We zijn op het punt gekomen dat horecagelegenheden in Boekel rekening met ons houden, omdat ze weten dat er die zaterdagen veel mensen bij ons zijn om te luisteren naar live muziek’’, zeggen campingbeheerders Geert van Kortenhof, Maarten Zon, en organisator Joan van Berlo. In de grote zaal van de camping vind je op twee podia twee cover- of tributebands met muziek uit de 70’s, 80’s, 90’s en verder. Het succes van het evenement komt volgens de organisatie door de eenvoudige formule. Gemoedelijk, ‘gewoon gezellig’. “We willen een leuke, laagdrempelige avond bieden. Zolang het kan, blijven we het zo doen.’’ In bijna 17 jaar tijd heeft Peelsessie nooit moeite gehad om bands te regelen. Sterker nog: de inschrijflijst voor een nieuw jaar zit vaak binnen een uur vol.
Er zijn sinds de coronatijd een paar kleine dingetjes zijn aangepast. “Door de pandemie zijn we genoodzaakt om een kleine bijdrage te vragen als entreeprijs, 5 euro. De bands gaan nu meer topmuziek uit de jaren 70-80-90 en verder spelen.” De bands op 2 april zijn ‘Millennium’ en de Boekelse band ‘The Bandits’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant