Ben van den Nieuwenhof belangrijk voor Blauw Geel'38/Jumbo
Ben van den Nieuwenhof belangrijk voor Blauw Geel'38/Jumbo Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo herstel zet voort. 2-3 winst op OFC met uitblinkende Ben van den Nieuwenhof

Voetbal 946 keer gelezen

OOSTZAAN | Blauw Geel’38/Jumbo behaalde vanmiddag in Noord-Holland een verdiende zege op medekoploper OFC. De Veghelaren waren grote gedeelten van de wedstrijd de betere met verzorgd voetbal. Ben van de Nieuwenhof was weer eens belangrijk voor de Veghelaren. Scoorde voor rust de 0-1 en na rust de 1-2. In de slotfase kwam de thuisploeg alsnog gelijk, maar toen Van den Nieuwenhof werd gehaakt in de zestien ging de bal op de witte kalkstip. Koen van der Zanden was opnieuw belangrijk door in de 91e minuut zijn team vanaf elf meter de winst te bezorgen.

Weinig veranderingen in de basistopstelling van Blauw Geel’38. Met de vertrouwde 4-3-3 formatie, waar Koen van der Zanden de nummer 10 positie innam, werd er afgetrapt in Oostzaan. Beetje averij en wat haarscheurtjes kon de medekoploper uit de Derde Divisie zondag wel toegeschreven worden. Afgelopen midweek verloor OFC opnieuw punten door thuis tegen Groene Ster niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Al na drie minuten veerde de Veghelse bank op nadat Ben van den Nieuwenhof alleen richting het OFC-doel rende. Zijn lob was te mager om de score te openen. Tom Dekkers had een wereldgoal kunnen scoren nadat hij de bal over de ver voor zijn doel staan de OFC- doelman plaatste, maar de inzet ging naast. In minuut 25 de verdiende voorsprong. In de omschakeling rukte Wouters op en stuurde de naar binnentrekkende Van den Nieuwenhof de zestien in. De Erpenaar haalde hard uit naar 0-1. Voor de gastheren tijd om te antwoordden wat gebeurde, maar Aria Hashemi keerde de inzet. De terugspringende bal via de dwarslat werd opnieuw een prooi voor de Blauw Geel’38 doelman. De keeper van Blauw Geel’38 leek zich een heldenrol aan te meten nadat hij vijf minuten later een vrije trap uit de kruising ranselde. Toch was het de thuisclub die op slag van rust met het nodige geluk de gelijkmaker wist te scoren. Een van richting veranderde bal werd uiteindelijk door Joël Donald achter Hashemi gekopt: 1-1.

Gelijkmaker
Blauw Geel’38/Jumbo begon ongewijzigd goed aan de tweede helft. Al na drie minuten was het raak. Ben van den Nieuwenhof profiteerde van een fout bij OFC. De Blauw Geel’38/Jumbo aanvaller pikte de bal op en schoot hem strak en hoog in het kruis: 1-2. Dubbele wissels bij Blauw Geel’38. Niels van Casteren haalde in de 65e minuut Wouter Op Den Camp en Lars Loermans naar binnen waar Robin Voets na een blessureperiode weer mocht aanhaken en eveneens Danny Verbakel binnen de lijnen kwam. Dertien minuten voor tijd leek Van den Nieuwenhof zijn derde te produceren, maar het schot werd gekraakt. In de slotfase kwam Vince Duits voor Wouters. Duits was ook een paar weken geblesseerd en verruimt nu weer de aanvallende mogelijkheden voor Van Casteren. Vier minuten voor het reguliere speeleinde viel alsnog de gelijkmaker.

Winst
Een aandringend OFC kopte de gelijkmaker achter Hashemi: 2-2. Echter in blessuretijd viel het kwartje toch richting Blauw Geel’38. Ben van den Nieuwenhof werd gehaakt en de bal ging op de stip. De penalty werd zwaar betwist, maar scheidsrechter Teuben was vast besloten. De koningsschutter van afgelopen week: Koen van der Zanden, maakte van elf meter geen fout en schoot zijn team opnieuw naar de winst. Na de 0-1 winst (Alexander Mols) in september 2017 eindelijk weer eens een overwinning in Oostzaan. Door de zege gaf Blauw Geel’38 een helpende hand aan koploper Gemert dat zelf won van Unitas en met drie punten voorsprong leidt op OFC. Woensdag komt Gemert naar Veghel en geeft deze uitslag het affiche een extra goudenrandje. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt in Veghel.

Blauw Geel’38/Jumbo: Aria Hashemi, Sjaak Egmond, Migiel Zeller, Tom Dekkers, Jay van Boxtel, Mark Dobbelsteen (91. Hugo van den Nieuwenhof), Koen van der Zanden, Wouter Op Den Camp (65. Robin Voets) Lars Loermans (65. Danny Verbakel), Niels Wouters (80. Vince Duits), Ben van den Nieuwenhof (91.Hadi Barglan)