Avesteyn trainer Hugo van de Sande blij met prima zege bij ELI
Avesteyn trainer Hugo van de Sande blij met prima zege bij ELI Foto: Peter Kuijpers + Arno Korsten

4F: Avesteyn maakt geen fout bij ELI, Boskant verslikt zich in Woenselse Boys

Voetbal 407 keer gelezen

Een volledig programma vanmiddag in 4F. Mooie zege van VOW op het hogergeplaatste DOSL vanmiddag in Zijtaart. WEC ging zoals verwacht ten onder in Acht en verloor met 3-0. De ploeg uit Wijbosch zal ook niet met al te veel verwachtingen naar het stadsdeel Acht zijn afgereisd. Geen echt grote verschuivingen in deze klasse. 

Boskant kwam in het thuisduel niet verder dan een 2-2 gelijke stand tegen het bezoekende Woenselse Boys. “Een verdiend punt voor de bezoekers uit Eindhoven”, vond trainer Peter van der heiden. “Ze hadden de weg van ‘onze’ Mark (van der Heijden) goed afgeschermd een prima tactische zet van de Woenselse Boys trainer”, wist de Boskant-trainer er nog aan toe te voegen. De bezoekers, met veel snelheid voorin, kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Boskant op gelijke hoogte. Frank van der Heijden kon een voorzet van Rens van de Wijdeven verzilveren: 1-1. Het werd zelfs 2-1 door een benutte stafschop van Van de Wijdeven. Slecht vooruit verdedigen van Boskant gaven Woenselse Boys de gelegenheid de gelijkmaker te scoren. Gezien het beeld van de wedstrijd een uitslag waar beiden vrede mee konden hebben.

ELI – Avesteyn 0-2
Een belangrijke zege voor de ploeg uit Dinther. Trainer Hugo van de Sande: “Ik was er vooraf niet gerust op. ELI is een goed voetballend elftal met gelouterde spelers. Blij met de winst en kijken alweer naar volgende week als Pusphaira naar ons toekomt. Dries Heerkens opende voor Avesteyn in de 22e minuut. Joost van Vugt was het na een kwartiertje in de tweede helft die de stand verdubbelde voor Avesteyn. ELI kreeg met één op één voor de keeper een dikke kans, maar scoorde niet. Van de Sande: “Uiteindelijk een verdiende zege ben er hartstikke blij mee.”


Keeper Niek van Zutphen  brengt opluchting-               Foto    Arno Korsten                            

VOW – DOSL 2-1
Na een 1-1 ruststand wist VOW de wedstrijd alsnog in winst om te buigen in de tweede helft. Pim van Riel zag in de 20e minuut zijn treffer naar 1-0 afgekeurd wegens buitenspel die volgens goed gebruik fel betwist werd. Van Riel haalde zijn gram door tien minuten later opnieuw te scoren en VOW op een 1-0 voorsprong te brengen. Na rust viel de winnende in de 70e minuut. Bart van den Oever scoorde na een voorzet van Lars Kleijn Breteler de winnende 2-1. Trainer Patrick Cissen: “Ik zag vandaan een prima VOW spelen. Dat werd weer eens tijd, maar dat terzijde. DOSL is een prima ploeg een juiste mix tussen oud en jong. Deze zege geeft weer hoop voor en zelfvertrouwen voor ons.”

Uitslagen:
Acht - WEC 3-0
RKGSV - DVS 2-2
Boskant - Woenselse Boys 2-2
Tivoli - Mariahout 0-5
Pusphaira - EMK 4-2
VOW - DOSL 2-1
ELI - Avesteyn 0-2

Stand:
1.Avesteyn 17-44
2.Acht 16-40
3.Boskant 16-32
4.RKGSV 16-30
5.DOSL 16-29
6.VOW 18-25
7.ELI 16-23
8.Mariahout 16-20
9.DVS 16-16
10.Pusphaira 16-16
11. WEC 16-15
12.Woenselse Boys 17-15
13.Tivoli 16-9
14.EMK 16-4

Programma komende zondag:
Mariahout - RKGSV
Avesteyn - Pusphaira
WEC - ELI
DOSL - Boskant
DVS - VOW
EMK - Acht
Woenselse Boys -Tivoli

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant