Schijndel - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3C: Schijndel wint topper/derby van Avanti’31, Margriet ‘vergeet te winnen’, pak slaag voor FC Schadewijk

Voetbal 440 keer gelezen

Derby’s zijn vrijwel nooit mooie wedstrijden. Schijndel en Avanti’31 weken niet van die verwachting af. De beladen burenstrijd en bovendien zeer belangrijk met het oog op de koppositie werd een prooi voor de thuisploeg. Een doelpunt van Tjeerd Pijnenburg leverde de ploeg van trainer Henry van Alebeek een 1-0 overwinning op.

Schijndel - Avanti’31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

Margriet - SCG’18 3-3
Margriet begon goed aan de wedstrijd en via Veron Lionarons en Roy Govers kreeg het binnen 8 minuten 2 goede kansen. Na een kwartier spelen volgde de verdiende 1-0 door Morris Landman. Tien minuten later kreeg Rob van de Ven een uitgelezen kans om de stand te verdubbelen, maar hij miste een penalty. Ook Nick van Oorschot slaagde er met een goede kans niet in om de 2-0 te maken. Volledig tegen de verhouding in kwam SCG’18 op gelijke hoogte na de eerste serieuze aanval. De tweede helft van Margriet was niet goed. De Ossenaren speelden te gehaast in de jacht op de 2-1 en het tweede schot van de bezoekers was vervolgens ook raak: 1-2. Margriet toonde echter veerkracht en via de net ingevallen Bilal El Ghezaoui werd het 2-2. Vlak voor tijd leek Van de Ven zijn ploeg drie punten te bezorgen. Diep in de extra tijd viel echter toch nog de gelijkmaker: 3-3. Trainer Maarten van Vugt: “De jongens hebben keihard gewerkt, maar we misten de efficiency en de rust vandaag. Zuur dat we punten laten liggen en nu de periodetitel niet meer in eigen handen hebben. Als we bovenin echt mee willen doen, moeten we ook zo’n duels winnen. Maar makkelijke tegenstanders zijn er in deze klasse niet.”

FC Schadewijk - Alem 0-5
FC Schadewijk had niets in te brengen tegen Alem: 0-5. Trainer Dicky van den Acker: “We speelden tegen een oranje muur. We wonnen ook geen enkel duel. In de laatste minuut creëerden we pas een kopkansje, verder hebben we geen kansen gehad. Op naar volgende week.”

DVG - Nooit Gedacht 1-1
Nooit Gedacht kende een moeizame middag in Liempde. DVG speelde gegroepeerd en wilde Nooit Gedacht zo min mogelijk ruimte geven. In de tweede helft was het Sam van Sluis die de score namens de Geffenaren opende. De 0-2 bleef uit, waarna het antwoord van DVG een kwartier voor tijd kwam: 1-1.