Vianen Vooruit beet fel van zich af maar DAW Schaijk won
Vianen Vooruit beet fel van zich af maar DAW Schaijk won Foto: HANNY VD LINDEN

2F: Knotsgekke uitslagen verbazen Jan en alleman, Roel van der Heijden vervangt Antwan van Rijn

Voetbal 1.890 keer gelezen

Elke trainer die je sprak snapte er helemaal niets van. Wat een klasse en wat voor uitslagen... ‘Zouden er Chinezen achter zitten?’, was een ludieke opmerking van een trainer die we niet gaan noemen. Maar om deze header een serieus karakter te geven, mag je toch wel stellen dat de wereld een beetje op zijn kop staat in 2F. Venhorst wint eerst bij DAW en vandaag weer bij SVSSS: toch twee kampioenspretendenten. Volkel fopt Volharding in eigen huis met een treffer van Fenno Jilesen. Plus de wederopstanding van CHC bij Emplina. Wie het snapt, mag het uitkomen leggen.

Heeswijk deed in ieder geval wat het vaak doet: verliezen. Een vervelende gewoonte heet dat dan. Op het kunstgrasveld van Balledonk werd het 2-4 zege voor het team van trainer Wil Beijer: “We hadden bij vlagen redelijk voetbal lekker tussen de linies, maar we gaan niet te vroeg juichen. We hebben nu eenmaal flink wat doelpunten nodig om te winnen en dat is in het verleden al een paar maal bewezen. Maar ik ben blij dat het voetbal beter wordt in het team en natuurlijk met de drie punten.” Via Mustafa Yilmaz en Freek Kerkhof ging de ploeg uit Boxmeer met 0-2 rusten. In de 70e minuut kwam Heeswijk op 1-2, maar vijf minuten later was Tijmen Philips die de het verschil weer op twee doelpunten bracht: 1-3. Olympia’18 kwam tien minuten voor tijd nog in de problemen nadat de Boxmeerse doelman er niet goed uitzag en het 2-3 werd. In de omschakeling, toen Heeswijk een slotoffensief plaatste en met heel grote ruimten, was het Juul Schelbergen, die de 2-4 eindstand op het scorebord bracht.

Olympia’18 won bij Heeswijk. (foto: Bas Delhij)

SVSSS – Venhorst 0-1
Na een 0-0 ruststand was het Venhorst dat via een treffer van Luuk van den Boogaard met drie punten uit Udenhout vertrok. Het doelpunt viel uit een corner waar een speler in de lijn van de bal liep en Van de Boogaard stiekem via de keeper binnen kon koppen. Trainer Michaëll van Doren: “We hadden het best moeilijk. We hadden geen druk op de bal en moesten alle zeilen bijzetten. Wellicht is deze winst niet verdiend, maar in het begin van deze competitie verloren we wedstrijd waar we meer verdiende en beter waren.”
Het was voor Venhorst de eerste keer in de geschiedenis dat een competitiewedstrijd op kunstgras werd gewonnen en nog wel een spectaculaire winst bij kampioenskandidaat SVSSS. Acht punten uit de laatste vier wedstrijden. Het Venhorstse legioen slaapt de komende tijd op twee oren.

Prinses Irene – EVVC 0-2
Zonder trainer Antwan van Rijn die verbleef herstellende van corona thuis. Zijn taken in deze derby werden waargenomen door oud aanvaller Roel van der Heijden. De ruststand op De Schellen in Nistelrode was 0-1 voor EVVC door een treffer van Jorg van Schaijk die kon scoren uit een hoekschop van Gerwin van den Boom. Na rust bleef het voor beide doelen rustig met weinig kansen. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af. Vijf minuten voor tijd was het mister EVVC Van den Boom die de eindstand op 0-2 bepaalde.

Vianen Vooruit was niet opgewassen tegen DAW. (foto: Hanny van der Linden)

Vianen Vooruit – DAW Schaijk 1-3
Het eerste half uur verliep in Vianen vrij timide. Na dat half uur kwam er van DAW wat meer drang en valt de eerste treffer. Corik Megens was die en voorzet van Bart Vos binnen streepte. Een minuut later is het weer raak en valt de 0-2 door Vos die hem nu kreeg van Corik Megens. De wedstrijd werd eigenlijk al voor rust beslist. Als in de 38e minuut Corik Megens wordt neer gehaald door de doelman van Vianen Vooruit is het voor broer Mark Megens een simpel kunstje om de 3-0 theestand te realiseren. Na rust is het een gelopen wedstrijd waar eerst Rik Renirie er nog 1-3 van maakt, maar verder liet het DAW niet komen. DAW doelman Rick van Aalst redt een aantal keer knap. Ook Jaap Maathuis haalt nog een bal van de lijn maar de winst gaat mee naar Schaijk.

Volharding – Volkel 1-2
Een zwaar bevochten maar knappe zege van het team van trainer Michiel Jans. Koploper Volharding beging vandaag een onverwachte misstap. De roodwitten leden de eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen middenmoter Volkel: 1-2. De overwinning van het stugge en fysiek sterke Volkel was volkomen terecht en verdiend. Volkel speelde naar haar mogelijkheden. Volharding gaf het grootste deel van de wedstrijd niet thuis en was vooral ontzettend slordig in de passing en ook organisatorisch klopte het niet echt bij de Vierlingsbekenaren. Veel pijn deed het verlies de equipe van trainer Johan Vullings overigens niet, want ook de nummers twee en drie op de ranglijst SVSSS en Emplina gingen in eigen huis onderuit. Volkel kwam al in de vierde minuut wedstrijd op voorsprong door een treffer van Bart Teeuwen. De thuisploeg kwam nog voor rust weer langszij bij een fraaie treffer van Rens Ten Brinke. Volkel had het bij fase moeilijk maar zag toch kans om in de 66e minuut via Fenno Jilesen de overwinning naar zich toe te trekken.