4H: FC de Rakt klopt sterk VESTA’19, Vorstenbossche Boys heeft fenomeen, Cito neemt revanche

Voetbal 3.141 keer gelezen

De koplopers in 4H maakten geen fout. Cito maakte een einde aan een mindere reeks door ‘angstgegner’ Achilles Reek te verslaan. Wat opvalt in deze klasse is dat Festilent en SIOL momenteel bijna niet te kloppen zijn.

FC de Rakt - VESTA’19 2-1
Een gelijkopgaande wedstrijd waarin de thuisploeg drie punten pakte. Het waren de gasten die na zo’n 55 minuten op voorsprong kwamen door Jeroen Zegers. Een kwartier later volgde het antwoord van Jorg Verhoeven: 1-1. Diezelfde Verhoeven maakte er in minuut 82 2-1 van op aangeven van Jacky van Boxtel. FC de Rakt blijft door de winst koploper in 4H. Trainer Eus Marijnissen: “Complimenten aan Mark Strik, trainer van VESTA’19. Ze hebben een duidelijke speelwijze op basis van positiespel. Daar zie je de hand van de trainer in.”

Vorstenbossche Boys - Gassel 6-2
Op basis van de uitslag zou je zeggen dat Vorstenbossche Boys een makkelijke middag had. Volgens trainer Dennis Meier speelde zijn ploeg echter een slechte wedstrijd. “Gelukkig is ons scorend vermogen goed waardoor we dit soort wedstrijden uiteindelijk ook over de streep kunnen trekken.” De thuisploeg kwam in de eerste helft door Marvin van Heeswijk, Teun Rijkers en opnieuw Van Heeswijk (zijn 25ste al dit seizoen) drie keer op voorsprong. Na de 3-2 had Gassel geen antwoord meer. Via Noud Donkers, Jouk Raijmakers en Jasper van Duijnhoven eindigde het duel in 6-2.

Achilles Reek - Cito 2-3
Achilles Reek was de eerste ploeg die Cito dit seizoen een nederlaag bezorgde. Daarna begon een slechte reeks van Cito en daarom waren de Ossenaren erop gebrand om vandaag in Reek te winnen. “Als we na een half uur met 0-5 hadden voorgestaan, was dat terecht geweest”, aldus trainer Yavuz Demirci. Het was echter ‘slechts’ 0-1 door een goal van Younesse Ettahouri. Na een half uur trok Jori Sengers de stand gelijk. Via Ferhat Coskun kwam Cito snel opnieuw op voorsprong. Een kwartier voor tijd werd het 2-2 door Tom Verstegen. Murat Korkmaz was in de slotfase de man van de winnende treffer. Vanaf 11 meter maakte hij geen fout. Beide ploegen eindigden het duel met tien man na twee rode kaarten.

SIOL - Herpinia 3-1

Trainer Dinand van Haaren zag tegen Herpinia bij vlagen een heel goed SIOL. “We zitten in een goede flow. We spelen nu al sinds de winterstop met bijna hetzelfde team. Dan zie je dat toch terug in de wedstrijden. Vandaag ook een goede wedstrijd van onze kant. We komen na 20 minuten op voorsprong door een goede aanval die afgerond wordt door Daniel Ilic. Die voorsprong houden we tot de rust en komen weer superscherp uit de rust. Na 2 minuten scoren we 2-0 door Djavano Amanupunnjo. Daarna geven we het heft uit handen en scoren ze 2-1. Daarna hadden we het even lastig en kregen ze een goede kans. Uiteindelijk scoren we 5 minuten voor tijd de verlossende 3-1 door Mateja Mujkic en was de wedstrijd beslist.” Het geheim van de goede resultaten van de laatste tijd? “Dat zeg ik niet, want dan stellen ploegen zich erop in”, zegt hij met een knipoog.

Festilent - NLC’03 4-0
Festilent is momenteel bijna niet te stoppen. Ook NLC’03 had geen antwoord op de ‘Zeelandse sneltrein’. Bram Geurts, Pepijn Schonenberg, Hidde van Dongen en Stijn van Hout bezorgden hun ploeg een 4-0 winst. Jeugdspeler Teun Cornelissen debuteerde bij Festilent.

SES - SCMH 2-0
SES boekte volgens trainer Robert van Mierlo een terechte 2-0 winst. Niek Nooijen en Rik Kremers waren de doelpuntenmakers. “We hebben niks weggegeven en de jongens hebben goede werklust getoond.”

Juliana Mill - Ulysses 4-1
Ulysses-trainer Manfred van Erp benadrukte in de bespreking vooraf om scherp te beginnen. Na 1 minuut was het echter al 1-0. Juliana Mill liep binnen een half uur uit naar 3-0. Paul van Lith maakte er na rust wel 3-1 van, maar vervolgens was het Juliana Mill wat weer scoorde: 4-1.