Sommige slachtoffers zitten in acute geldnood.
Sommige slachtoffers zitten in acute geldnood.

SP wil noodfonds voor slachtoffers frauduleuze Udense bewindvoerder

Algemeen 1.566 keer gelezen

UDEN | De SP vraagt het college om een noodfonds op te zetten voor de slachtoffers van de onlangs opgepakte en ontslagen bewindvoerder. Dit om hen te helpen met de acute geldproblemen die zij hebben nadat de ING Bank hun betaalrekeningen heeft bevroren. Verder wil de SP weten hoeveel slachtoffers de bewindvoerder heeft gemaakt in de gemeente en of zij inmiddels allemaal bij de gemeente in beeld zijn. Ook stelt de SP voor om, ter voorkoming van toekomstige problemen, de mogelijkheden voor een bewindvoering in eigen beheer te onderzoeken.

“Daarmee sluiten we commerciële belangen van de huidige bewindvoering uit, evenals de verleiding extra winst te maken of zelfs te frauderen over de ruggen van mensen in schulden”, aldus de SP over de mogelijke bewindvoering onder gemeentelijk beheer. “De resultaten van een pilot in de gemeente Drechtsteden zijn daarover positief.” Slachtoffers zouden dringend geld nodig hebben omdat zij volgens de SP verrast worden nu blijkt dat de bewindvoerder hun inboedel- of zorgverzekering niet heeft betaald. Eén gezin zou daardoor in de problemen zitten na een woningbrand.

Arrestatie
De 49-jarige bewindvoerder uit Uden werd op 4 maart opgepakt voor het verduisteren van geld en werd later ontslagen door de rechtbank. De man is directeur van een bewindvoeringskantoor en was als bewindvoerder verantwoordelijk voor het beheer van de geldzaken van mensen met financiële problemen en het helpen bij het oplossen van deze problemen. Hij beheerde dus ook hun rekeningen en zou daarvan geld hebben gestolen. Rond de 100 cliënten, deels dus uit de gemeente Maashorst, zouden slachtoffer zijn van de man. Behalve dat de man geld verduisterde van de rekeningen van zijn cliënten, meldt het Brabants Dagblad ook dat hij geen bijzondere bijstand aanvroeg voor zijn cliënten, schulden liet oplopen en slachtoffers verbood om zelf contact op te nemen met de gemeente. Ook bleef hij kosten rekenen aan oud-cliënten die zich niet bewust waren dat de bewindvoering al beëindigd was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant