De deelnemers zijn te herkennen aan de vlaggen die bij hun praktijk hangen.
De deelnemers zijn te herkennen aan de vlaggen die bij hun praktijk hangen.

Praktijken openen deuren tijdens Open Praktijkdag

Algemeen 775 keer gelezen

UDEN | Maar liefst 35 praktijken openen aankomende zondag tijdens de Open Praktijkdag Uden hun deuren. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je binnenlopen en ontdekken wat de praktijken te bieden hebben.

Het is alweer het vijfde jaar dat de Open Praktijkdag Uden gehouden wordt. Vorig jaar was de insteek door de coronamaatregelen wat anders dan anders, maar deze keer is het weer als vanouds, laat Susan van de Wetering weten. Zij is vanaf het begin betrokken bij de organisatie van Open Praktijkdag Uden. “We hebben het ‘afgekeken’ van Veghel, waar het toen al werd gehouden. We vonden het zo’n leuk idee, dat we het hebben opgepakt en in Uden zijn gaan organiseren. Het idee is dat mensen lekker de fiets pakken, en her en der aangaan. Lekker binnenlopen, heel laagdrempelig. Op die manier kan iedereen zien wat er allemaal aan praktijken te vinden is in Uden.”

Zichtbaar
De praktijkdag is volgens Susan een echte Udense aangelegenheid. Er doen alleen maar praktijken mee uit Uden, of die een link of binding hebben met Uden. Dit jaar zijn er 35 deelnemers. “Er is ook dit jaar weer veel variatie in deelnemers. Coaches, therapeuten voor kinderen, jongeren en volwassenen, maar ook mens en dier. Vitaliteit, voeding, natuurgeneeskunde, vanalles komt er voorbij. Het is behalve de open dag zelf voor de praktijken ook een hele mooie dag om met elkaar te netwerken. Het is een soort platform aan het worden, waarin we met elkaar samenwerken en elkaar steunen. Daardoor worden praktijken ook weer zichtbaarder. Dat is heel gaaf.”

Workshops
Naast vrije inloop kun je ook gratis deelnemen aan workshops en proefbehandelingen. Je kunt nog steeds een afspraak maken bij één van de deelnemende praktijken. Alle praktijken zijn te vinden op de website www.openpraktijkdaguden.nl. “Dit is een mooie kans om dingen waar je nieuwsgierig naar bent, te ontdekken. En mocht het zo zijn dat je nu of later ergens naar op zoek bent, of hulp nodig hebt, dan weet je voor jezelf waar je naartoe kunt. Er zijn hele leuke, waardevolle workshops die je gratis kunt volgen. Op een laagdrempelige manier kijken wat voor mooi netwerk Uden heeft aan praktijken, in de breedste zin van het woord.” De deelnemers zijn te herkennen aan de vlaggen die bij hun praktijk hangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant