Etienne Alvares.
Etienne Alvares.

‘Mensen hebben echt weer zin om te feesten’

Kunst en cultuur 873 keer gelezen

UDEN/OSS | Voor veel beroepsgroepen was de coronapandemie een zware tijd. De evenementenbranche bijvoorbeeld lag een flinke tijd ‘op z’n gat’. Nu de versoepelingen zijn ingevoerd, worden er overal feestjes georganiseerd. Een feest om dikgedrukt in de agenda te zetten, is de Hollandse Avond op zaterdag 23 april in de evenementenzaal van Markant Uden.

Met Henk Bernard, Henk Dissel, Jeffrey Heesen, Randy Voet, REMIX, Rudy de Wit, Danny Robben en Wesly Bronkhorst staat er een prachtige line-up tijdens de Hollandse Avond. En niet te vergeten Etienne Alvares. De Ossenaar met Udense roots kan niet wachten om in Markant te zingen. “Markant is een mooie plek om te staan. Deze avond staan er veel leuke collega’s op het podium en bovendien veelal uit deze regio. De kaartverkoop loopt goed, het is mooi om te zien dat mensen zin hebben om te feesten.”

Onwerkelijk
Ook voor Etienne waren er de afgelopen twee jaar maar weinig optredens. “Het was onwerkelijk. In het begin denk je: dan maar even drie maanden niet zingen, maar het werd steeds langer. Je doet er helaas niks aan. Ik heb het geluk dat ik drie dagen in de week als buschauffeur werk en dat mijn vrouw werkt, maar ik heb in de branche bedrijven/particulieren om zien vallen. Aan de andere kant zie je dat bedrijven het juist weer heel goed doen in deze coronatijd. Zo zit het leven in elkaar.”

Feestjes
Nu alles weer mag, gaat bij de Osse zanger de telefoon regelmatig voor een boeking. “Na een tijdje merk je dat alles weer ‘normaal is’ en het leven verder gaat. Dan heb ik het niet over de mensen die dierbaren hebben verloren, dat is verschrikkelijk. Maar qua werk lijkt het nu alsof corona niet heeft bestaan. Iedereen geeft feestjes om ‘de schade’ in te halen. Voor mij is weer heerlijk om te mogen zingen. De beste zanger van Nederland ben ik niet, maar wel de gezelligste. Als ik mensen zie dansen, meezingen of de polonaise lopen, dan is mijn doel geslaagd.”

Ervaren
Etienne groeide op in Zaandam en op zijn 14e werd Uden zijn nieuwe woonplaats. Op zijn 33ste vertrok hij naar Amsterdam. Tijdens een avondje stappen in Cafe Bolle Jan zong hij op aandringen van zijn vrienden een liedje en dat veranderde zijn leven. Hij liet zijn telefoonnummer achter en werd gebeld door de eigenaar zelf. Etienne werd aangenomen en zong drie avonden in de week in het beroemde café. Na zes jaar koos hij ervoor om zelfstandig verder te gaan. Hij verliet Amsterdam en ging voor de liefde -die hij ontmoette in Bolle Jan- naar Den Bosch. Inmiddels woont hij 14 jaar in Oss. “Ik zing al zo’n 25 jaar en heb op veel plekken mogen staan. In de auto stappen naar een optreden en dan het podium opstappen, geeft nog steeds een kick. De tijd is wel veranderd. Vroeger waren er in Nederland 100 zangers, dat zijn er nu duizenden. Gelukkig blijven de boekingen binnenkomen, je hoort mij niet klagen.” Naast optreden is hij bezig met zijn nieuwe zomerse single die dit jaar uitkomt. “De muziek is klaar en de tekst is geschreven, nu nog puzzelen om alles in elkaar te zetten.” Kaarten zijn voor 22,50 euro verkrijgbaar via 0413 25 61 10 of www.markantuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant