Afbeelding

Follow the Money onthult hun verhaal in het theater

Kunst en cultuur 357 keer gelezen

UDEN | Follow the Money is een journalistiek onderzoeksplatform met een glashelder doel, namelijk de waarheid vinden in dienst van de samenleving. Op donderdag 14 april vertellen redacteuren van het platform in Markant hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. “Volgens de journalisten doet waarheidsvinding er meer toe dan ooit. Zij beleven hun vak dan ook als radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven”, aldus het theater.

Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe zij onderzoek doen naar mensen, systemen en organisaties die zich misdragen en daarmee schade aanrichten aan groepen in de samenleving. “Of het nu om de zorg, de financiële wereld, de politiek of het onderwijs gaat; geldsporen liegen niet”, aldus het theater. Smit, Van Ark en Bollen vertellen over de weerstand die zij ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. De redacteuren vertellen en uiten zich muzikaal over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen. Samen met collega’s JanJaap Rypkema en Richard Jong maken zij muziek die past bij hun journalistieke expeditie.

Tickets
Follow the Money begint om 20.30 uur in de kleine zaal. Tickets kosten 24 euro en zijn te reserveren via markantuden.nl, 0413 25 61 10 of het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant