F-35’s nummers F-024 en F-025 die nu op vliegbasis Leeuwarden vliegen en te zijner tijd voor Volkel bestemd zijn.
F-35’s nummers F-024 en F-025 die nu op vliegbasis Leeuwarden vliegen en te zijner tijd voor Volkel bestemd zijn. Foto: Mediacentrum Defensie

Vliegbasis Volkel organiseert informatieavonden over komst F-35’s

Algemeen 2.320 keer gelezen

VOLKEL | In aanloop naar de komst en de stationering van de eerste F-35’s op vliegbasis Volkel, organiseert de vliegbasis drie informatieavonden voor omwonenden in de regio. Tijdens de infosessies worden diverse presentaties verzorgd.

Een ervaren F-35 vlieger geeft uitleg over het vliegen met een F-35. Vanuit het Ministerie van Defensie volgt een presentatie over onderzoek naar de geluidsbelasting van de F-35 op vliegbasis Leeuwarden. Daarnaast wordt een doorkijk gegeven naar de toekomstige ontwikkelingen rondom vliegbasis Volkel en het opereren met de F-35. Het doel van deze avonden is om omwonenden te informeren en met elkaar in gesprek te gaan over wat de komst van de F-35 naar Volkel betekent voor de omgeving. Er bestaat tijdens deze avonden ruim de gelegenheid om vragen te stellen en standpunten te delen.

Aanmelden
De locaties voor de informatieavonden in onze regio zijn op 25 april in Terra Victa in Odiliapeel, en op 11 mei in Fletcher Hotel ‘Teugel’ in Uden. Op 19 april is er een informatieavond in De Wilg in Wilbertoord. De sessies vangen aan om 19.00 en duren tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden voor een van de informatieavonden op VKL.Vliegbasis.Volkel@mindef.nl onder vermelding van de datum van jouw voorkeur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant