Wouter en Thijs.
Wouter en Thijs. Foto: Ad van de Graaf

Maasdorst brengt met speciaalbieren een ode aan gemeente Maashorst

Algemeen 2.351 keer gelezen

UDEN | Vanaf deze week ligt er, naar een idee van Udenaar Thijs de Winter, een nieuw, lokaal biertje in de schappen: Maasdorst. Het bier is gebrouwen aan de Maas bij Brouwerij Leurs en vormt een ode aan oergebied de Maashorst. De collectie bestaat uit acht biertjes, vernoemd naar dieren uit het natuurgebied.

125.000 jaar geleden was de Maashorst het stroomgebied van de Maas, maar door een breuk in de aardkorst werd de rivier naar het oosten gedrukt en zo ontstond het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Om deze avontuurlijke plek te eren, bedacht Thijs de Winter een lokaal biertje volledig in het teken van de schoonheid van oergebied de Maashorst. Samen met brouwer Wouter Leurs presenteert hij Maasdorst, een smaakvolle reeks speciaalbier vernoemd naar de bijzondere wezens levend in het natuurgebied. De Blonde Buizerd, Tripel Tauros, Dubbele Das, Ipaardje, Koolwitje, Lente Reebok en Rägermeister hebben elk hun eigen, karakteristieke smaak. Lokaal gebrouwen aan de oevers van de Maas, waar Wouter sinds corona zijn passie voor bier heeft ontdekt.

Lancering
Om de lancering van Maasdorst te vieren, werd het bier vandaag gepresenteerd aan de gemeente Maashorst. De hele gemeenteraad inclusief waarnemend burgemeester Paul Rüpp zijn getrakteerd op een verfrissend bierpakket. Ook benieuwd? Thijs en Wouter staan aanstaande zaterdag bij House of Beers, waar ze tussen 12.00 en 17.00 kroketjes op basis van het Ipaardje uitdelen en je Maasdorst voor het eerst kunt proeven. Het is vanaf zaterdag ook los verkrijgbaar bij de lokale slijterij (in Uden, Oss, Schaijk, Heesch en Veghel) of als cadeaugeschenk, in pakketten van vier of zes speciaalbieren.


De gemeenteraad en burgemeester kregen vandaag een bierpakket uitgereikt. (foto: Ad van de Graaf)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant