Afbeelding

Powervrouwen op het podium van De Pul

Kunst en cultuur 765 keer gelezen

UDEN | Twee powervrouwen voor de prijs van één op 9 april in De Pul. Zet je fluorizerende zonnenbril alvast op voor Inge van Calkar, een bewezen kracht in de Nederlandse popscène. En sprint naar de voorste rang voor Celine Rae, een steunpilaar binnen de Udense popmuziek en net terug van haar reis naar Noorwegen waar ze een artiestendocumentaire heeft opgenomen. Kaarten voor de show in De Pul koop je via livepul.com.

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het electronicalicht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een scherp randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze vol energie op het podium.

Celine Rae
De Udense zangeres en songwriter Celine Rae draait liefdesverdriet, emoties en persoonlijke ervaringen om tot dansbare poptracks. Vergelijkbaar met Noorse artiesten Julie Bergan en Astrid S is ook Nederlandse Celine Rae dansend op het podium te vinden. Rae noemt haar muziek stigmavrij, omdat ze altijd probeert haar fans te inspireren om zichzelf onbeschaamd te zijn, wat er ook in het leven gebeurt. Celine is net teruggekeerd uit Noorwegen, waar ze haar gloednieuwe muziek heeft gepromoot. Tijdens deze reis heeft ze met haar team een 1 uur durende documentaire, genaamd ‘My Way to Norway’ opgenomen. De documentaire is vanaf nu in afleveringen te zien op het YouTube-kanaal van Celine Rae. Eenmaal terug in Nederland bereidt Celine zich voor op de release van nieuwe singles, die leiden tot haar debuutalbum in Nederland. Ze heeft haar sporen achtergelaten in Noorwegen, want het aantal Noorse volgers en reacties op haar social mediakanalen stijgt. Of ze daarmee helemaal een nieuwe stip aan de horizon heeft? “Nee ik laat Nederland zeker niet varen, maar ik wil m’n reikwijdte verbreden. Ik denk dat mijn muziek beter zal aanslaan in Scandinavië en de beste strategie is dan misschien om van buiten naar binnen te werken. Maar ik ben hier zeker nog niet klaar”, aldus Celine.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant