Rob van der Ven trainer van DAW Schaijk
Rob van der Ven trainer van DAW Schaijk Foto: Ingrid Willems

2F: DAW Schaijk – Emplina en Helvoirt – Volharding ‘botsingen’ in linkerrijtje

Voetbal 1.793 keer gelezen

Nog negen wedstrijden na zondag op weg naar Tweede Pinksterdag, de slotdag van de competitie. De wederopstanding van kampioenendoder Venhorst (DAW en SVSSS) geeft vooral voor de degradatiezone weer te denken. Maakt overigens het treffen van komende zondag tussen het uit zo sterke Heeswijk bij Venhorst meer dan interessant. Niets is nog zeker waarbij CHC het meedoen van spits Wesley Meeuwsen nog maar eens significant werd aangetoond. 

Door Peter Kuijpers

Prinses Irene ging zondag op de eigen Schellen met 0-2 onderuit tegen EVVC. Een tegenvaller voor het oranjepark in een wel degelijke derby. Voor de ploeg van trainer Erik Meulendijk was het een tegenvaller in een wedstrijd waar wellicht drie punten vooraf waren gecalculeerd. Zeker met het moraal van zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. Zondag ‘Dat gaat naar Den Bosch toe’ voor Meulendijk en zijn team. CHC beleefde een kort dipje waar ze de ‘feeling’ met de kopposities kwijt raakten. Neemt niet weg dat Prinses Irene aan CHC, met topspits Wesley Meeuwsen weer in de gelederen, een hele kluif zal hebben. Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Bijlsma voor aanvang.

DAW Schaijk – Emplina
Emplina behoort tot de eerste vijf ploegen die een serieuze gooi doen naar het ultieme. Het liet zich echter net als SVSSS en Volharding foppen door respectievelijk Venhorst en CHC. DAW Schaijk won wél waar we ons afvragen wat is nou eigenlijk de doelstelling? De club kan zich niet meer blijven verschuilen als simpel dorpsclubje?

Zevende seizoen
Trainer Rob van der Ven: “Voorafgaand aan het seizoen hebben we als doelstelling een klassering bij de eerste vijf uitgesproken. Wat dat betreft lijken we aardig op weg te zijn, maar hebben we nog helemaal niets. Dat het dit seizoen beter gaat dan voorheen komt niet helemaal als een verrassing. Al moeten we ook realistisch zijn en heeft het in bepaalde wedstrijden ook wel een beetje meegezeten.” Over de kwaliteiten in je selectie heb je niet te klagen? “Nee, We zijn in de breedte kwalitatief sterker geworden, de spelers zijn weer een jaartje ouder en bovenal een echt vriendenteam zonder jongens die denken dat ze belangrijker zijn dan het team. De onderlinge sfeer is ook direct de voornaamste reden dat alle spelers nog steeds met veel plezier bij hun eigen clubje spelen.” Wat is de strategie nu het zo lekker draait? “Nu we na zestien wedstrijden nog steeds bovenin meedraaien, gaan we er de komende tien wedstrijden ook alles aan doen om hier te blijven. Eventuele deelname aan de nacompetitie zou voor DAW een unicum zijn, maar voor nu kijken we niet verder dan de eerstvolgende wedstrijd.” Dat wordt dan Emplina. “Een fysiek sterke tegenstander met veel ervaring achterin en talent en snelheid op het middenveld en voorin. Beide teams zullen wederom aan elkaar gewaagd zijn. Een mooie uitdaging om als collectief te laten zien dat we tot het eind van het seizoen mee willen blijven doen”, zegt Van der Ven in zijn zevende seizoen als trainer en twee seizoen als assistent op Sportpark Den Heuvel. Waar vind je ze nog? Om 14.30 uur wordt er afgetrapt met scheidsrechter Stan Verhaag.

Venhorst – Heeswijk
De wederopstanding van Venhorst blijft eigenlijk onverklaarbaar. Ook al zeggen sommige trainers dat ze in de ‘slechte’ periode Venhorst al best aardig zagen voetballen. Het verhaal van Heeswijk is bekend. We gaan er niet elke week de nadruk op leggen dat de Balledonkers uit op zijn best zijn. Venhorst drijft op een wolk momenteel al zal trainer Michaël van Doren er als de kippen bij zijn om die wolk lek te prikken. Mooi en onvoorspelbaar duel waar met het oog op klassenbehoud Venhorst zich geen nederlaag kan permitteren. Om 14.30 uur komt de wedstrijd op de Voskuilen in beweging. 

Helvoirt – Volharding
Helvoirt gaat het niet voor de wind. Uit de laatste drie wedstrijden kwam slechts één puntje. Helvoirt is inmiddels teruggezakt naar plek zeven. Volharding had echt een klapper kunnen maken gezien het SVSSS en Emplina aflieten weten. Maar ja ‘had’ een verboden woord in de voetballerij en ver daar buiten. Voorlopig staan de Vierlingsbekers zes punten los op de concurrentie en dat is best een lekker gevoel voor ieder die de club lief heeft. Twee teams zondag die zo snel mogelijk een matige periode en slechte zondag willen vergeten. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Van Dongen voor aanvang.

Volkel – SVSSS
Zeker weten dat Volkel bij thuiskomst er nog een klein feestje gevierd zal hebben na de winst in Vierlingsbeek op koploper Volharding. Zondag opnieuw een kampioenspretendent voor Volkel. SVSSS dat zich lelijk verslikte in het nietige Venhorst dat met drie punten vertrok uit Udenhout. De bezoekers, die donderdag nog eerst nog thuis spelen tegen Olympia’18, zijn favoriet want adel verplicht. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Hendrix de teams aan het voetballen zetten.


Wil Beijer coachend op de achtergrond zondag in het duel met Heeswijk (Foto Bas Delhij)  

Olympia’18 – Real Lunet
Wil Beijer mag als trainer van Olympia’18 twee maal aan de slag. Donderdag (vandaag) uit naar SVSSS en zondag op het eigen Pelzer Sportpark ontvangt hij Real Lunet. De ploeg uit Boxmeer lijkt de weg ingeslagen naar het herstel. Zondag was daar een glimpje van te zien uit bij Heeswijk waar met me 2-4 gewonnen werd. “Er is hier nog veel werk, maar ik zag leuke dingen zondag in Heeswijk. We krijgen alleen nog te veel goals tegen en dat maakt het winnen vaak wat moelijker”, aldus Beijer. In Udenhout wordt er om 20.00 uur afgetrapt zondag is die aftrap om 14.30 uur.

Programma’s  
Donderdag 7 april

SVSSS - Olympia’18

Zondag 10 april
CHC - Prinses Irene
DAW Schaijk - Emplina
EVVC - Vianen Vooruit
Venhorst - Heeswijk
Helvoirt - Volharding
Volkel - SVSSS
Olympia’18 - Real Lunet

Stand:
1.Volharding 16-36
2.DAW Schaijk 16-32
3.SVSSS 15-30
4.Emplina 16-30
5.CHC 16-27
6.Olympia’18 15-23
7.Helvoirt 16-22
8.Prinses Irene 16-21
9.Heeswijk 16-20
10.Volkel 16-18
11.Real Lunet 16-15
12.EVVC 16-14
13.Vianen Vooruit 16-12
14.Venhorst 16-9

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant