Hectisch moment voor het doel van Gemert doelman Stefan Tielemans
Hectisch moment voor het doel van Gemert doelman Stefan Tielemans Foto:'s Peter Kuijpers

Gemert beslist wedstrijd in twee minuten bij Blauw Geel’38/Jumbo

Voetbal 1.425 keer gelezen

VEGHEL – Ooit vernederde Blauw Geel’38/Jumbo in Panningen in de bekerfinale Gemert met 4-0. Vanavond op het Prins Willem Alexander sportpark nam Gemert revanche en gaf de Veghelaren met 2-5 een draai om de oren. Gemert heerste een uur lang wat voldoende was voor wellicht mooie dingen in Mei. Jammer dat het zo mooie affiche en de vele toeschouwers werden geteisterd door een continu vallende regen.

Het was een hele poos geleden dat Gemert won in Veghel. Voor de competitie moeten we ver terug in deze eeuw. Vanavond leek dat opnieuw niet te lukken nadat Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof binnen tien minuten de Veghelaren op een 2-0 voorsprong brachten. Gemert stelde daar weinig tegenover en kregen pas de eerste kans na 18 minuten uit een corner, maar de bal ging naast. De gasten uit Gemert namen gelang de eerste helft het spel over van Blauw Geel’38 dat langzaam wegzakte wellicht wat leunend op de vroege voorsprong. De felheid van het eerst kwartier was verdwenen. In de 36e minuut werd het 2-1 door een eigen doelpunt van Tom Dekkers. De organisatie was even weg en in een snelle omschakeling was het Dylan van Diepen (19), door trainer Reinald Boeren onlangs bij Gemert A1 opgehaald, die een fantastische treffer scoorde naar 2-2. Van zeker 30 meter kogelde hij de bal met veel effect in de rechterbovenhoek boven een kansloze Hashemi.

|
De opkomst van de ploegen vanavond

Giftbeker
Amper na de aftrap na rust lag de bal al achter Hashemi en was het Van Diepen met zijn tweede die tekende voor de treffer en de voorsprong voor Gemert. De gifbeker voor Blauw Geel’38 moest leeg tot de bodem want amper een minuut later was het 2-4 nadat Willem Den Dekker profiteerde van een mispeer van Hashemi. De wedstrijd was beslist en Van Casteren sloeg aan het wisselen wat kort hierna werd opgevolgd door Reinald Boeren van Gemert. Het laatste woord was voor Ralf Kemper die een vrije trap rand zestien snoeihard in het kruis roste. 2-5 de vernedering was compleet. Blauw Geel’38 probeerde het plichtmatig nog wel, maar vele getrouwen van de Veghelaren hadden in de druilige regen allang de weg naar de uitgang gevonden. Blauw Geel’38 likt de wonden en maakt zich op voor het treffen met HSC’21 uit Haaksbergen zondag. De plaats van handeling is wederom het Prins Willem Alexander aan het Middegaal in Veghel.

Trainer Reinald Boeren wist dat het goed af zou lopen voor zijn team.

Blauw Geel’38/Jumbo: Aria Hashemi, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Ben van den Nieuwenhof, Mark Dobbelsteen (73. Hadi Barglan), Lars Loermans(73. Danny Verbakel), Wouter Op Den Camp(53. Robin Voets), Koen van der Zanden (81. Hugo van den Nieuwenhof), Niels Wouters (Vince Duits).

GEMERT: Tielemans, Leijten (85. Migchels), Jacobs, Van Loon, Brugmans, Lammers (75. Mezziani), Habraken (85. Ben Rouba), Den Dekker, Falkenstein (68. Meyssen), Kemper, Van Diepen (75. Daniëls).