UDI'19/CSU strijdt mee om een plek bij de eerste drie in de Hoofdklasse B.
UDI'19/CSU strijdt mee om een plek bij de eerste drie in de Hoofdklasse B. Foto: UDI'19/CSU

UDI’19/CSU kan zondag goede zaken doen in Silvolde

Voetbal 787 keer gelezen

UDEN | Zonder zelf in actie te komen, deed UDI’19/CSU deze week redelijke zaken in de strijd om een ticket voor nacompetitievoetbal. Het als vijfde geklasseerde Juliana’31 verloor dinsdag verrassend, wel kwam Halsteren tot winst. Gezien het programma in de Hoofdklasse van zondag kunnen de Udenaren dit weekend hun derde plek verstevigen. Dan zal er wel zelf gewonnen moeten worden van Silvolde.

UDI’19 draait een goede tweede seizoenshelft, maar verspeelde zondag twee punten in de uitwedstrijd tegen SV Meerssen (0-0). Gezien de personele problemen kon trainer Lodewijk de Kruif echter goed leven met die uitslag. De Edenaar kon niet beschikken over Willem Tieben en zag zowel Dennis Janssen als Roald van Hout uitvallen. Hun meespelen staat zodoende op de tocht. Dat zonder het belangrijke duo UDI geen enkele maal in de problemen kwam tegen Meerssen stemde De Kruif tevreden, maar de oefenmeester zal ook hebben gezien dat zijn ploeg in creatieve zin wat veertjes moet laten als Janssen en zeker Van Hout niet meedoen.

Silvolde uit vorm
Silvolde is een stevige middenmoter, maar de Gelderse formatie wist de laatste vijf wedstrijden niet te winnen. Bovendien scoorde Silvolde daarin slechts vier keer. Het moge dus duidelijk zijn waar de problemen zich bevinden voor de Achterhoekers (en dus de mogelijkheden liggen voor UDI). Eerder deze jaargang wist UDI overigens op eigen veld met 2-0 te winnen van Silvolde dankzij een ijzersterke eerste helft. Bij een nieuwe overwinning doen de Udenaren sowieso goede zaken, want de concurrentie treft vooral elkaar. Halsteren (vierde) gaat op bezoek bij Nuenen (zesde), Juliana’31 (vijfde) treft uit koploper Baronie en OJC (tweede) speelt de lastige thuiswedstrijd tegen Orion.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant