Afbeelding

Officieel startsein voor woningbouw Kerkstraat Oost in Zeeland

Wonen 1.244 keer gelezen

ZEELAND | Het officiële startsein voor de ontwikkeling van het gebied Kerkstraat Oost in Zeeland wordt maandag gegeven door wethouder Franko van Lankvelt. De eerste zes patiowoningen zijn inmiddels al in aanbouw. “Dat is het begin van een mooie woningbouwontwikkeling in de kern van Zeeland.”

Het centrum van Zeeland is volop in ontwikkeling en de invulling van het gebied Kerkstraat Oost levert daar een grote bijdrage aan. De gemeente Maashorst geeft samen met diverse ontwikkelaars uitvoering aan de plannen. De bouw van het nieuwe dorpshuis en de sporthal zijn bijvoorbeeld al in een vergevorderd stadium. Verder is begin dit jaar gestart met de bouw van de eerste van de in totaal 66 woningen die in dit gebied worden gebouwd. Ontwikkelaar Daverveld bouwt hier samen met bouwbedrijf Reuvers de zes patiowoningen.

Na de bouwvak start Brouwerhuys Vastgoed met de bouw van twaalf vrije-sectorappartementen. Woonstichting Mooiland realiseert naar verwachting begin 2023 26 huurappartementen. Vervolgens kunnen aan de Vlasroot zeven starterswoningen worden gebouwd. En na de sloop van de huidige sporthal kan de bouw van vier tweekappers, zes rijwoningen en vijf patiowoningen beginnen. Wethouder Franko van Lankvelt: “De bouw van de patiowoningen is een mooie opmaat naar de verdere ontwikkeling van het gebied. Fijn ook dat er ook binnen afzienbare tijd wordt gestart met de bouw van starterswoningen en huurappartementen in de sociale sector. Daarmee voorziet deze ontwikkeling binnen de kern van Zeeland in woonruimte voor alle doelgroepen.” Nog voor de zomer start de gemeente ook met de inrichting van de openbare ruimte. Daarvoor wordt binnenkort een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant