Afbeelding

Foto van vroeger: de kiosk op de Markt

Historie 2.951 keer gelezen

UDEN | Sinds 1928 stonden de bussen van de A.T.O., de Algemene Transport Onderneming, de voorganger van de Zuid-Ooster, aan de Markt. Maar de meeste dorpsgenoten waren in die tijd nog niet erg reislustig. Ook al was er een spoorwegstation in het vooroorlogse Uden, veel kinderen die aan de andere kant van het dorp woonden, bijvoorbeeld op Bedaf of op de Rakt, hadden nog nooit een trein gezien.

Het busstation werd begin jaren zeventig enkele meters opgeschoven, zodat er ruimte kwam voor een kiosk van L. Zomers, een poffertjeszaak annex snackbar van N. Theunisz en een overdekte wachtruimte voor de busreizigers. De busremise verdween in de jaren tachtig van de Markt om plaats te maken voor onder andere een supermarkt, twee horecagelegenheden, Bodega Sjors en De Heeren van Aemstel, met natuurlijk enkele lagen met appartementen daarboven. In de jaren negentig werd het busstation verplaatst naar de kop van het Bevrijdingspark tussen de Violierstraat en de Leeuweriksweg.

In het begin van deze eeuw zijn de kiosk en de snackbar gesloopt. In die tijd had de voormalige wachtruimte vooral aantrekkingskracht op hangjongeren.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant