Cursisten aan het werk. (foto: Henk Lunenburg)
Cursisten aan het werk. (foto: Henk Lunenburg)

Cursisten Kunstkolder exposeren in ‘t Handelshuys

Kunst en cultuur 1.721 keer gelezen

UDEN | Cursisten van Kunstkolder exposeren op Eerste Paasdag, 17 april, in ’t Handelshuys in Uden. Simone Boogers is de naam achter Kunstkolder. 

door Henk Lunenburg

Ongeveer 45 cursisten van Kunstkolder willen graag aan familie en het grote publiek laten zien wat ze geleerd hebben. Daarom exposeren ze hun werken in ’t Handelshuys, dat geopend is van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De leeftijd van de cursisten varieert van 9 tot 82 jaar. Het werk dat geëxposeerd wordt is heel gevarieerd, van portret tot landschap en van abstract tot realistisch. Sommige van de doeken zijn te koop en sommige niet.

Kunstkolder
Kunstkolder is gevestigd in ’t Handelshuys te Uden. De kindergroep schildert om de week op zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Elke dinsdag is het open atelier van 09.00 tot 15.00 uur en ‘s avonds van 19.00 tot 22.00 uur.

Op je eigen niveau
Elke cursist bepaalt zelf hoe laat hij/zij komt en hoe lang ze blijven. Ze komen nooit allemaal tegelijk, door de wisselende tijden leren ze nieuwe mensen kennen en daaruit ontstaan weer nieuwe vriendschappen. Sommigen komen al 15 jaar en anderen pas 1 maand. Bij het lesgeld is de verf inbegrepen, de doeken brengen de cursisten zelf mee. Overdag wordt er koffie en thee geschonken en ‘s avonds een wijntje. Tijdens de lessen ontdekken de cursisten soms weer nieuwe kanten van zichzelf. Simone Boogers begeleidt de cursisten altijd op hun eigen niveau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant