Valentijn als Oliver Twist.
Valentijn als Oliver Twist.

Udense sterren doen mee aan musical ‘Oliver’

Kunst en cultuur 779 keer gelezen

UDEN | De Udense Valentijn Luca (9) heeft de hoofdrol te pakken in ‘Oliver!’, de nieuwe musical die binnenkort in Cultuurhuis De Eendracht in Gemert wordt opgevoerd. Uden is goed vertegenwoordigd, want naast Valentijn doen ook de Udense Lara van den Broek, Sylvia Noortman en Bo Dobbelsteen mee. Zij maken deel uit van het ensemble.

In Oliver! - de familiemusical waarin het klassieke Charles Dickensverhaal over Oliver Twist wordt verteld - speelt Valentijn het jongetje Oliver Twist, een van de hoofdrollen. Valentijn zit in groep 6 van de Udense basisschool De Wijde Wereld en naast dansen, acteren en zingen in Oliver! is Valentijn actief met tennis bij LTC in Uden. 

Voorbereiding
De lat van deze musicalproductie ligt hoog. De productie is in handen van Stichting Theater En Musical Producties (STEMP). Hun twee laatste musicals, ‘Shrek’ en ‘Joseph’, werden genomineerd voor meerdere Amateur Musical Awards, waarvan er zelfs één werd verzilverd. Oliver! belooft met Valentijn in de hoofdrol dan ook weer een topper te worden. Iedere woensdagavond komt Valentijn vanuit Uden naar Gemert om vroeg op de avond met de kindercast te repeteren, waarna de volwassenen erbij komen om samen de scènes in te studeren. Al maanden is de cast aan de slag met zangpartijen en choreografieën onder begeleiding van een professionele regisseur, choreograaf, zangcoach en repetitor.

Elementen
Oliver! bevat alle elementen die de toeschouwers een mooie avond bezorgen. Muziek, drama en humor, zang en dans, de decors, belichting en kleding. Ook voor iedereen die het verhaal misschien al kent, bevat deze musical voldoende verrassingen.

Kaarten
Ben jij benieuwd naar Valentijn, Lara, Sylvia en Bo? Kaarten voor dit Udense feestje zijn te bestellen via de website van Cultuurhuis De Eendracht in Gemert: www.eendracht-gemert.nl/theater. De première is op 13 mei, waarna er op 14, 15, 20, 21, en 22 mei ook nog voorstellingen volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant