Afbeelding

Zaadbommen maken op de Maashorst natuurknutselmiddag

Algemeen 336 keer gelezen

UDEN | Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zaterdag 23 april een natuurknutselmiddag voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Ze gaan aan de slag met materialen uit de natuur die goed zijn voor de huid en ze gaan iets knutselen waarmee de natuur nog mooier gemaakt kan worden.

Het Natuurcentrum licht de activiteiten toe: “April is een perfecte maand om bloemen en kruiden te zaaien. Als deze later in het jaar in bloei komen, zorgen ze voor nectar voor vlinders en bijen en later in het jaar voor zaden waar vogels van kunnen smullen. Samen gaan we aan de slag om een aantal zaadbommen te maken. Die kun je later in je tuin of op een kale plek laten vallen om zo te zorgen voor prachtige bloemen. Sommige bloemen zijn eetbaar of bevatten stofjes die goed zijn voor je huid of haren. Onze vrijwilliger vertelt daar meer over en heeft een leuk product bedacht dat goed voor je lichaam is. Als alles klaar is kun je de verpakking mooi versieren.” 

Praktisch
De middag start om 13.00 uur. Het aantal deelnemers is beperkt dus reserveer voor 12.00 uur op vrijdag 15 april een ticket op de activiteitenpagina van natuurcentrumdemaashorst.nl. Deelname kost 12,50 euro per kind.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant