Vitesse'08 is bezig aan een wisselvallig seizoen.
Vitesse'08 is bezig aan een wisselvallig seizoen. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

‘We hebben met Vitesse’08 nog geen twee duels op rij met dezelfde elf spelers gespeeld’

Voetbal 1.219 keer gelezen

GENNEP | Vitesse’08 is bezig aan een wisselvallig seizoen in de derde klasse D. Zo verloren de Gennepenaren onlangs van nummer laatst Hapse Boys, om vervolgens (toen nog) titelkandidaat VV Handel volledig van de mat te spelen. “We proberen het hele seizoen al wat meer balans te vinden in onze ploeg en vooral in de resultaten”, erkent hoofdtrainer Ales Jurcik.

Door Martijn Schwillens

Vraag Jurcik naar de verrichtingen van zijn ploeg en de Venraynaar komt met een stortvloed aan woorden om te duiden waarom Vitesse’08 dit seizoen zo opmerkelijk presteert. De grootste reden voor de wisselvalligheid van de oranjehemden laat zich gemakkelijk verklaren, stelt hij: “We hebben dit seizoen nog geen twee wedstrijden op rij met dezelfde elf spelers gespeeld, geen enkele. Er is elke week wel iemand die geblesseerd is of niet kan. Dat zie je dan ook terug. Bovendien heeft corona er bij ons flink ingehakt, waardoor we een slechte voorbereiding op het seizoen kenden. Nu we wat completer zijn, zie je bij vlagen hoe goed we kunnen voetballen. Dat lieten we bijvoorbeeld zien in de thuiswedstrijden tegen Excellent en Handel, maar onze ondergrens ligt nog te laag. En dan kun je dus zomaar verliezen van Hapse Boys, al vind ik dat geen slechte ploeg. Dat zie je nu trouwens terug in hun uitslagen.”

Middenmoot
Met nog acht wedstrijden te gaan, staat Vitesse’08 in de middenmoot. “Dat valt eerlijk gezegd een beetje tegen”, vindt Jurcik. “We wilden voor een plek bij de eerste zes gaan en hadden gehoopt nu dichter bij EGS’20 en Excellent te staan, maar de redenen zijn bekend. Het is nu vooral belangrijk om de komende weken nog wat punten te pakken, want ook de onderste ploegen beginnen te winnen en we willen niet teveel naar onderen te hoeven kijken. Dan hebben we echter nog wel een paar puntjes nodig”, zegt de oud-trainer van SSS’18, die na de zomer aan zijn vierde seizoen begint op sportpark De Heijkuul. “Dat is een bewuste keuze, want ik zie een duidelijke groei. Niet alleen bij mijn team, maar vooral bij de vereniging. Toen ik hier drie jaar geleden begon, speelden er veel jongens van buiten in het eerste elftal. Inmiddels hebben we veel eigen jongens en sinds dit seizoen heeft Vitesse’08 weer een tweede selectieteam waaruit we kunnen putten bij blessures. Bijna elke week doen er ook één of twee jongens van het tweede bij ons mee. Daarnaast heeft Vitesse’08 weer een onder 19 en onder 17, dus op termijn moeten er ook een aantal eigen talenten doorkomen. De club zet flinke stappen en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.”

‘Vitesse’08 zet flinke stappen’

Titelstrijd
De kloof met de onderste ploegen in klasse 3D is ogenschijnlijk groot, dus handhaving lijkt een vanzelfsprekendheid voor Vitesse’08. “Maar ons resterende programma is niet gemakkelijk. Sowieso kan in deze klasse iedereen van elkaar winnen, al is de top-drie wél beter dan de rest. We krijgen nu Melderslo en spelen ook nog tegen Boekel Sport en Groesbeekse Boys. Wij hebben dus een beetje in de hand wie er kampioen wordt dit seizoen”, lacht Jurcik tot slot.

Belangen en spanning nemen toe
In een directe ontmoeting om plek vier speelt Handel thuis tegen Excellent. De thuisploeg verloor zijn laatste wedstrijden en voelt de hete adem van de Oploonaren en EGS’20, die een op papier gemakkelijke maar ook tegen degradatie vechtende tegenstander treft. Koploper Boekel Sport neemt het op tegen Hapse Boys, dat met Pasen de rode lantaarn overdroeg en in de tweede periodestand met tien punten uit vier wedstrijden zelfs een tweede plek inneemt. Van onderschatting aan Boekelse zijde zal dan ook geen sprake zijn.

Programma zondag 24 april:
Vitesse’08 - Melderslo
SV De Braak - Groesbeekse Boys
SV United - Rood Wit
Handel - Excellent
Hapse Boys - Boekel Sport
Germania - EGS’20

Stand derde klasse D:
1. Boekel Sport 17-41 (P)
2. Melderslo 17-41
3. Groesbeekse Boys 17-36
4. Handel 17-31
5. Excellent 17-30
6. EGS’20 17-28
7. Vitesse ‘08 16-19
8. SV Ysselsteyn 17-18
9. SV United 17-17
10. Rood Wit 17-17
11. Germania 17-12
12. Hapse Boys 16-11
13. SV De Braak 16-9

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant