Boerdonk verloor thuis van Astrantia.
Boerdonk verloor thuis van Astrantia. Foto: Geert Guchelaar

5E: HBV kleineert VCA, Astrantia en FC Uden profiteren van gelijkspel DWSH’18

Voetbal 1.694 keer gelezen

HBV heeft de frustraties over de eerste nederlaag van het seizoen omgezet in een klinkende overwinning op VCA. De formatie van trainer Lucien Roeffen kleineerde VCA op paasmaandag met 7-0. De winst was ook nodig, want MVC, Astrantia en FC Uden pakten ook drie punten: Astrantia versloeg Boerdonk en de Udenaren wonnen de derby tegen Odiliapeel. DWSH’18 zakte naar plek vijf na een gelijkspel tegen RKVV Keldonk.

HBV had niets te duchten van VCA. Na een dik half uur stond het al 5-0 voor de Beersenaren en dubbele cijfers leken in de maak in deze eenzijdige ontmoeting. Het werd uiteindelijk 7-0 voor de koploper door doelpunten van Jeroen Bardoel (2), Moos Hendrix (2), Max van Benthum, Jeroen van Sonsbeek en Don Linders. HBV blijft vier punten voor staan op MVC, dat thuis met 3-1 won van Elsendorp.
Het gat met Astrantia, de volgende tegenstander van HBV, is zeven punten. De Middelaarse formatie had veel moeite met Boerdonk maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 1-2. Jordy Neuteboom kopte namens Boerdonk de 1-0 binnen uit een vrije trap, maar 1-1 was de ruststand door een goal van Jos Lemmen. Jan Janssen maakte de winnende goal voor de gasten. “Het eerste half uur was het lamlendig van onze kant. In de tweede helft hebben we meer energie gebracht en kwamen we terecht op 1-2. Daarna vergaten we de wedstrijd in het slot te gooien, maar de winst is terecht”, vond trainer Patrick Pothuizen van Astrantia.

Derbyzege FC Uden
FC Uden klom een plekje op de ranglijst na een minimale overwinning bij buurman RKSV Odiliapeel. Marijn Derks maakte na een klein uur spelen de enige treffer van de middag: 0-1. “Dit verlies was tegen de verhouding in”, zei Danny Claassen van Odiliapeel. Tegenover de vreugde bij FC Uden staat de onzekerheid over het oordeel dat de KNVB gaat vellen over het rapport dat de waarnemer van de voetbalbond heeft geschreven over de tijdelijke staking van het duel met HBV van vorige week. Toen lag het duel tien minuten stil toen meerdere spelers het veld opkwamen na een opstootje en onder meer Halid Polat rood kreeg.

Gelijkspel bij DWSH’18
Voorlopig staat FC Uden in ieder geval op plek vier, want DWSH’18 kwam thuis tegen RKVV Keldonk niet tot winst. Lange tijd leken de gasten zelfs te gaan winnen na een penalty in de 95ste minuut, maar in de dertiende(!) minuut van blessuretijd tekende Bart Derks alsnog voor de 2-2. Eerder had Sjors Janssen voor de 1-1 gezorgd namens DWSH’18, bij wie Job van de Straaten bij beide goals de assist gaf.

VCO met tien man naar punt
VCO speelde met 1-1 gelijk bij RKVV Fiducia. In De Rips scoorde VCO’er Roel Huvenaars vlak voor tijd vanaf de stip de gelijkmaker nadat hij zelf ‘in de 16’ was gevloerd. Fiducia was laat in de tweede helft op 1-0 gekomen na een fout van de keeper. Op het moment van de gelijkmaker stond VCO overigens met tien man op het veld nadat Sep Schraven een rode kaart had gekregen voor vasthouden. Mario van Berkom van VCO sprak na afloop: “De eerste helft was Fiducia beter en kregen zij de beste kansen. In de tweede helft was het precies omgekeerd.”