Boekel Sport dwong SV United in de tweede helft op de knieën.
Boekel Sport dwong SV United in de tweede helft op de knieën. Foto: John van Deursen

3D: Revanche Boekel Sport, Hapse Boys verrast Handel en verlaat slotplek

Voetbal 1.457 keer gelezen

Boekel Sport heeft zich enigszins gerevancheerd voor de wanvertoning in Groesbeek vorige week. Op eigen veld werd simpel gewonnen van SV United. Daarmee werd alvast geprofiteerd van het gelijkspel van de Groesbeekse Boys tegen EGS’20. Hapse Boys verraste Handel met 2-1 en verliet voor het eerst sinds oktober 2021 de laatste plaats. Excellent overklaste Vitesse’08 en heeft plek vier weer in het vizier.

Boekel Sport was de laatste weken wat uit zijn normale doen en zag onder meer door twee nederlagen in twee weken tijd de concurrentie naderen. Een titelstrijd is doorgaans een marathon, zo weet ook trainer Marc van de Ven en dus is het tijd om het momentum weer te herpakken. Dat deed Boekel Sport thuis tegen SV United, al kon de thuisploeg pas na rust het verschil maken. Uitblinker Jan van de Acker opende kort na rust de score, waarna Boekel uiteindelijk uitliep naar 4-0 via doelpunten van Guus Goossens, Edward Schouten en Tim Schuijers. Opmerkelijk was de rol van de half-fitte Goossens, die na uurtje inviel en na een doelpunt en een assist alweer twintig minuten later - uit voorzorg - naar de kant werd gehaald.

EGS’20 pakt punt tegen Groesbeekse Boys
Melderslo won op de valreep van Rood Wit en blijft puntengelijk met Boekel Sport, dat twee punten uitliep op Groesbeekse Boys. Die formatie kende veel moeite met EGS’20 en mocht dankbaar zijn dat de thuisploeg het bij 1-1 hield. “Voor de wedstrijd en zelfs in de rust had ik voor een puntje getekend, maar achteraf vind ik dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen”, keek Remco ten Hoopen van EGS’20 terug op de ontmoeting in Escharen. Invaller Wessel Kouwenberg maakte na rust de 1-1 voor EGS’20. Diezelfde Kouwenberg werd kort daarop in doorgebroken positie neergehaald, rood dus voor de Boys. Met elf tegen tien was de fusieclub beter, maar echte grote kansen bleven uit. “We domineerden, maar kregen maar één echte grote kans. Het belangrijkste is dat we stappen maken en groeien. Ben uiteindelijk wel tevreden met het gelijkspel.”

Hapse Boys draagt rode lantaarn over
Hapse Boys bleef voor de vierde week op rij ongeslagen door ook nummer vier Handel te verrassen. De formatie van Wilfred Schoonderbeek won terecht met 2-1 en droeg de orde lantaarn over aan SV De Braak. Brian Gutlisbergen was in blessuretijd de gevierde man, toen hij profiteerde van een fout van de Handelse doelman en zijn ploeg naar de winst schoot. “De wedstrijd op zich was een gevecht op middenveld, maar we stonden ook vandaag weer als een team op het veld. De linies stonden kort en daar had Handel moeite mee ondanks dat het voetballend een hele goeie ploeg is. Het was een mooie strijd tussen beide teams”, zag Schoonderbeek. Hapse Boys was vlak na de thee op 1-0 gekomen via Stef Thijssen; namens Handel had Rob Manders vijf minuten voor tijd voor 1-1 gezorgd. “We zitten in de hoek waar de klappen vallen”, blikte Sander Janssen van Handel terug. “We zullen alles op alles moeten zetten om de competitie positief af te sluiten.”
Door het verlies is plek vier niet langer meer stevig in handen van Handel, want Excellent kwam op een schamel puntje door een duidelijke 5-0 overwinning op Vitesse’08. Roel Verberk (2), Igo vissers, Sven van Gelder en Frans Cuppers maakten de vijf vol namens de oranjehemden, die het komende zondag opnemen tegen Handel. De belangen met het oog op nacompetitievoetbal zijn duidelijk.