SIOL won van FC de Rakt. (Foto: Gerno de Haas)

4H: SIOL speelt FC de Rakt van de mat, Vorstenbossche Boys wint spektakelstuk van Cito, Herpinia lijkt veilig

Voetbal 3.521 keer gelezen

Vorstenbossche Boys won de kraker van Cito (5-4) en slaat een gaatje met de concurrentie. Beslist is de vierde klasse H echter nog lang niet. Volgende week staat namelijk de kraker tegen SIOL op het programma. De ploeg van trainer Dinand van Haaren is op stoom en diende vandaag titelkandidaat FC de Rakt een 3-0 nederlaag toe.

“Ik denk dat ze niet gerust zijn om op dit moment tegen ons te spelen.” SIOL-trainer Dinand van Haaren zei dit vorige week tegen Kliksport en kreeg gelijk. Zijn ploeg was met duidelijke cijfers te sterk voor FC de Rakt. Door goals van Djavano Amunupunnjo, Selim Sahinturk en invaller Robin Schamp won SIOL met 3-0. Van Haaren: “Een knappe overwinning en heel dik verdiend. Zoals wij de eerste wedstrijd in Uden zijn weggespeeld, zo is vandaag FC de Rakt door ons weggespeeld. Na de 3-0 lieten we na om nog een hogere score neer te zetten. Nu hier kort van genieten en ons weer goed voorbereiden op komende zondag als Vorstenbossche boys hier naar toe komt. Al met al ben ik een blije en trotse trainer.” Eus Marijnissen van FC de Rakt vond dat -op een paar uitzonderingen na- het team door de ondergrens is gezakt. “We zijn geen moment in de wedstrijd geweest.”

Vorstenbossche Boys - Cito 5-4
Wie kan momenteel de Cuijkenaren stoppen? Wellicht Vorstenbossche Boys, dat er vandaag een spektakelstuk van maakte. Tegen Cito werd het uit 6-4 voor de Ossenaren, dit keer werd het in Vorstenbosch 5-4 voor de thuisploeg. De hele wedstrijd gebeurde er van alles. Voor rust gaf Edward van den Elzen zijn visitekaartje af met een prachtige openingstreffer. Hij was de vervanger van de geschorste Marvin van Heeswijk en betaalde het vertrouwen van trainer Dennis Meier dus direct uit. Murat Korkmaz schoot Cito op gelijke hoogte, waarna Daan de Wit voor de vernieuwde voorsprong zorgde. Kevin van de Wetering trok de stand opnieuw gelijk. Cito moest voor rust wel met tien man verder na een rode kaart van Fazli Ibis. In de tweede helft ging het op en neer. Teun Rijkers bracht zijn ploeg voor de derde keer op voorsprong, waarna Mustafa Guler de gelijkmaker binnenknalde. Van de Wetering zorgden vervolgens voor de eerste Osse voorsprong. Zijn 3-4 was niet voldoende voor drie punten. Van den Elzen en Jouk Raijmakers schoten de koploper naar een 5-4 overwinning. Trainer Dennis Meier: “Qua attractiviteit een 10+ wedstrijd met geweldige goals. Ondanks dat we Marvin van Heeswijk en Rick Dortmans misten, hadden we vertrouwen in een goed resultaat. Dat de jongens die vandaag in de basis begonnen prachtige doelpunten scoorden is een mooie bevestiging van hun ontwikkeling. 5-4 winnen tegen Cito, dat met 10 man beter speelde dan met 11, had niemand verwacht. Het wordt nog lang nagenieten van deze wedstrijd.” Hij had ook een compliment voor de scheidsrechter. “Een 22-jarige arbiter uit Deurne.  Eén van de beste die ik tot op heden heb gezien. Groot compliment.”

SES - NLC’03
SES kende weinig problemen met hekkensluiter NLC’03. De thuisploeg zette vanaf het eerste fluitsignaal direct hoog druk. De verdediging van NLC’03 had hier duidelijk moeite mee en de bezoekers kwamen eigenlijk amper over de middenlijn in de eerste 20 minuten. SES kon daar aanvankelijk ook weinig tegenoverstellen. Een schot van Tieme Cuppen kwam nog het dichtst bij een doelpunt, zijn inzet ging voorlangs. Na de thee bleef de thuisploeg de betere ploeg. Inzetten van wederom Tieme Cuppen en Niek Nooijen gingen echter naast de goal. In de 60ste minuut dan eindelijk de verdiende voorsprong. Uit een penalty, na hands, schoot Melvin van de Elzen keurig in de rechteronderhoek. Nog geen minuut later brak Van de Elzen door vanaf links. Zijn schot was goed, werd in eerste instantie nog gekeerd, maar was kansloos op de rebound van Plom Bens: 2-0. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar vooral Van de Elzen had zijn vizier niet op scherp staan. Het enige wapenfeit van NLC was een schot van ver op de lat, maar SES haar overwinning kwam niet in gevaar.

Ulysses - Herpinia 0-3
Herpinia lijkt verzekerd van lijfsbehoud. Door de 0-3 winst op Ulysses nemen de Herpenaren afstand van de onderste regionen. De tweede keer op rij de 0 dus en dit keer zorgde Robin Derks -doelman van het tweede elftal- daarvoor. Met rust was het 0-2 door een vroege goal van Beau van Dieten en de 0-2 via Nik Arts. Herpinia liet kansen op de beslissing liggen, maar in de 82ste minuut was de 0-3 wel een feit door jeugdspeler Pim Verwijst. Linksback Jesse van Boekel tekende vandaag voor twee assists. Trainer Maarten Hendriks: “Ik ben bij met wederom een goede teamprestatie.”

Juliana Mill - Gassel 3-0
Gassel kon de 5-2 overwinning op Achilles Reek geen goed vervolg geven. Op bezoek bij Juliana Mill werd het 3-0. Boyd Heijnemans (twee) en Camiel Van Geenen scoorden.

Juliana Mill won van Gassel. (Foto: Voetbal-shoot.nl)

Festilent - SCMH 1-1
Festilent-trainer Tom Jacobs was tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen SCMH. “De eerste helft verzuimden we om te scoren. SCMH kwam één keer voor onze goal en het was raak. Zeer efficiënt dus. We speelden best een goede wedstrijd als je kijkt naar het aantal kansen. Uiteindelijk maakten we door Jasper van den Berg de 1-1 pas heel laat in de wedstrijd door een foute inschatting van hun keeper en dan moet je nog blij zijn met een punt. Maar we hebben meer dan tien goede kansen gehad en dan moet je gewoon effectiever zijn.” SCMH-trainer Stan Vos baalde van de puntendeling. “De jongens hebben hard gewerkt en verdienden drie punten.” Bij SCMH scoorde Roel Bekkers op aangeven van Pieter van der Velden.

Achilles Reek - VESTA’19 1-3
Goed was het niet in Reek, maar VESTA’19 schreef drie punten bij aan het totaal. Nils Barf opende na zo’n tien minuten de score. Op slag van rust volgde de 0-2 van Jeroen Zegers. Jordy de Loijer besliste het duel, waarna Rob van der Wijst vanaf de strafschopstip er 1-3 van maakte. Trainer Mark Strik: “Hoogstaand was het niet, eerder slecht. Het was ook warm om te voetballen. Maar de punten tellen.”