Schijndel won van Alem. (Foto: Cees van Raaij)
Schijndel won van Alem. (Foto: Cees van Raaij)

3C: Schijndel neemt afstand van concurrentie, chaotische topper op Margriet-veld, FC Schadewijk ziek van gelijkspel

Voetbal 369 keer gelezen

Schijndel lijkt op weg naar de titel in de derde klasse C. De ploeg van trainer Henry van Alebeek won zelf met 5-3 van Alem en zag de concurrenten punten verliezen. Met nog acht wedstrijden te gaan duurt het seizoen nog lang, maar Schijndel lijkt de meest stabiele van alle titelkandidaten.


DSC - Avanti’31. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

Avanti’31 is bezig aan een mindere reeks. Uit de laatste vier wedstrijden werden slechts drie punten gepakt. Vandaag snoept DSC een punt af van de ploeg van trainer Stephan Hesemans. Geert van Heeswijk en Toon van der Heijden tekenden voor de Schijndelse doelpunten: 2-2.


DSC - Avanti’31. (Foto: Piet van Vorstenbosch) 

Margriet - Zwaluw VFC 2-2
De topper van het weekend werd gespeeld in Oss. Margriet-trainer Maarten van Vugt beschreef het duel met Zwaluw VFC als chaotisch. “Een mooi affiche tussen twee ploegen die allebei willen voetballen. Het is dan jammer dat we vandaag zo’n matige scheidsrechter hadden. De man is niet capabel voor deze wedstrijd. Als hij nou nog partijdig was, had je hem daar op af kunnen rekenen. Maar hij floot warrig richting allebei de ploegen, niemand wist waar ie aan toe was. Hij was overal druk mee, behalve met de wedstrijd leiden.” Tussen de warrige momenten door was het Margriet voor rust op achterstand kwam. “Zwaluw VFC maakte het ons in het begin erg moeilijk. Ze raakten de lat, maar wij hadden aan de andere kant een penalty moeten hebben toen Rob van de Ven werd neergehaald. De scheidsrechter stond echter op de andere helft. Ik vond ons in de eerste helft te mat en te tam.” Van Vugt greep in in de rust en bracht Jeffrey van Vlijmen. Diezelfde Van Vlijmen mocht kort daarna in actie komen om een penalty te nemen. Hij faalde niet: 1-1. Het belangrijke moment van de wedstrijd vond plaats in de 63ste minuut. Nick van Oorschot brak door, maar werd onderuit gehaald door een Vughtse speler. “Iedereen ging uit van een rode kaart, maar er werd geen kaart getrokken. Alleen voor de doelman van Zwaluw VFC die commentaar haalde.” Geen numerieke meerderheid dus, maar toch kwamen de Ossenaren op voorsprong. Op aangeven van Bas Bressers kopte Van Oorschot binnen: 2-1. Het venijn zat ‘m in de staart. Nu was iedereen bij Margriet bang voor een rode kaart voor Mounir Al Mansouri voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Hij kreeg echter opmerkelijk genoeg ook geen kaart. “Maar wel een penalty tegen, terwijl de overtreding duidelijk meer dan een meter buiten het zestienmetergebied werd gemaakt.” Na de benutte penalty (2-2) raakten in de slotfase de gasten nog de lat en ging Margriet vol voor de voorsprong. In de 2-2 stand kwam echter geen verandering meer. “En over de gehele wedstrijd gezien is dat een terechte uitslag.”

FC Schadewijk - ODC 2-2
Of FC Schadewijk-trainer Dicky van den Acker blij was met een 2-2 gelijkspel tegen ODC? “Man, man, man, wat hebben we een kansen gemist. Ik denk dat wij vier/vijf open kansen hebben gehad. We raakten de lat en de paal. ODC kreeg 1 bal op goal in de eerste en 1 na rust en scoorde twee keer. Ik ben er goed ziek van aangezien we de punten hard nodig hadden maar positief is dat we weer veel kansen creëren.” Dani Eveleens en Danny Laukes waren wel trefzeker voor de Ossenaren.

RKTVC - Nooit Gedacht 0-1
Nooit Gedacht wist vooraf dat het lastig voetballen zou worden op het slechte veld van RKTVC. “Daar moet je mee omgaan en dat hebben we de eerste helft prima gedaan. We creëerden voldoende kansen door de ruimtes die zij weggaven en gaven zelf niks weg. Onze doelman Luuk Bijveld heeft twee ballen gehad. Alleen doordat zij niet omschakelden en mensen voorin hielden, vonden we dat we de linies te lang lieten waardoor de afvallende ballen voor hun waren.” In de tweede helft toonde Nooit Gedacht meer lef in doordekken. “Toen wonnen we al die ballen wel. Ook kwamen we nu scherp de kleedkamer uit waar het de afgelopen weken aan ontbrak. We wilden het tempo hoog houden, want dat zouden ze niet volhouden, met alle respect voor de tegenstander.” In de 47ste minuut kwam Nooit Gedacht op 0-1 door Michael van den Heuvel die raak kopte uit een corner van Thijn Vos. “Ik blijf zeggen dat als het voetballend niet lukt, een corner altijd een kans is. Daarna vergaten we de 0-2 te maken wat de genadeklap zou zijn. We kregen legio kansen op de 0-2 die we niet maakten waardoor je hun in de wedstrijd hield en het spannend werd. Zij gingen met vier aanvallers spelen, waardoor wij met vier achterin bleven en de linies weer te lang werden. RKTVC pompte de ballen in de blessuretijd erin en in die blessuretijd gaven we nog bijna de 1-1 weg. Gelukkig haalde Daan van Grinsven de bal van de lijn. Uiteindelijk tellen de drie punten en die hebben we.”

Derde klasse C:
Schijndel - Alem 5-3
Margriet - Zwaluw VFC 2-2
FC Schadewijk - ODC 2-2
DSC - Avanti’31 2-2
Den Dungen - SCG’18 3-1
RKTVC - Nooit Gedacht 0-1

1. Schijndel 18-43
2. Zwaluw VFC 18-38
3. Avanti’31 18-36
4. Margriet 18-35
5. Nooit Gedacht 18-34
6. Den Dungen 18-34
7. Alem 18-32
8. DSC 19-19
9. DVG 19-17
10. FC Schadewijk 18-16
11. SCG’18 18-14
12. BMC 18-13
13. ODC 18-12
14. RKTVC 18-5

Avanti’31 - Margriet
Nooit Gedacht - Den Dungen
FC Schadewijk - DSC
DVG - Schijndel
ODC - Zwaluw VFC
BMC - RKTVC
Alem - SCG’18

DSC - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
Schijndel won van Alem. (Foto: Cees van Raaij)
DSC - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
DSC - Avanti'31. (Foto: Piet van Vorstenbosch)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant