Avesteyn verloor van een beter Acht
Avesteyn verloor van een beter Acht Foto: Peter Kuijpers

4F: Avesteyn buigt voor beter Acht, VOW wint derby met Boskant

Voetbal 366 keer gelezen

Topper was natuurlijk het duel Acht - Avesteyn waar de 3-0 eindstand al met de rust was bereikt. Ondanks dat er aan twee Achtse treffers een walm van buitenspel hing was de ploeg van trainer Tim de Wert de betere. Als Eindhovenaren het inhaalduel met EMK winnen komt het twee punten boven Avesteyn uit. WEC pakte verdiend een puntje mee uit Gerwen bij RKGSV maar op het einde was de pijp leeg. VOW werd winnaar in het duel met Boskant waar come back kid Bart van de Laar zich laat gelden in de oranje brigade.

Veel publiek in de Leeuwenkuil in Acht voor het topduel met Avesteyn. Frans van Kemenade toonde zich een waardig gastheer voor de opkomen pers in het knusse clubgebouw. “Ik denk dat we vandaag met drie goals verschil gaan winnen.” Wist hij al koffies schenkend te melden. Trainer Tim de Wert liet een glimlach zien toen Van Kemenade zijn proza ten gehore bracht. “Eigenlijk moesten we beiden kampioen worden. We steken er ver bovenuit”, wist trainer Hugo van de Sande slinks te melden. Mooie proza vooraf.

Grensrechter
De twee teams die nek-aan-nek de ranglijst aanvoeren gaven elkaar aanvankelijk weinig toe. De eerste kans was er voor Avesteyn nadat Joost van Vugt uit een voorzet van Dries Heerkens leek te gaan scoren. Keeper Bas Bornebroek echter wist het onheil met een klasse reflex te voorkomen. Na een half uur viel de 1-0 aan de andere kant. Timo Verhagen (prima speler) kogelde namens Acht de 0-1 fabelachtig hard en met veel precisie in het kruis: 1-0. Joost van Vugt moest zich kort na die treffer laten wisselen wegens fysiek ongemak. Zijn vervanger was Joost Goijaarts die amper in het veld door leek te lopen op Bornebroek. Een fikse overtreding redde Acht van een vroege achterstand. Scheidsrechter Dennis Clijsen was barmhartig en deed het af met geel en daar mochten ze in Acht niet over mopperen. Kort hierna ‘vermoordde’ de thuisclub de wedstrijd. Verhagen op rand of helemaal van buitenspel, mocht doorgaan wat 2-0 betekende. Scheidsrechter Clijnsen kon het zelf niet beoordelen omdat hij de achterlijn maar zelden haalde. Ondanks dat floot de man in het felle oranje een prima wedstrijd. En of dit nog niet genoeg was bleef de vlag kort hierna omlaag en kon Acht opnieuw alleen voor de keeper de 3-0 scoren waar een buitenspelsituatie van zeker twee meter aan vooraf ging.

Vreugde bij weer een treffer van Acht

Nacompetitie
Na rust was er voor Acht geen vuiltje meer aan de lucht. De Dinthernaren probeerde het wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Eigenlijk was het drie kwartier wachten op het eindsignaal. Acht heeft zich door deze winst in een uitstekende positie gemaneuvreerd en kan het voor zichzelf af gaan maken. Als de Eindhovenaren niet struikelen, bijvoorbeeld bij VOW zondag, valt er voor de ploeg van trainer Tim de Wert weinig te vrezen. Voor Avesteyn wacht dan alleen de nacompetitie.

VOW – Boskant 2-1
De terugkeer van Bart van de Laar heeft VOW niet de bekende windeieren gelegd. In de tweede helft was hij twee maal belangrijk voor de latere score en winst. Op de Vonders was er al na twee minuten een voorsprong voor de bezoekers uit Boskant. Bijna vanaf de aftrap ging het mis en kon Boskant via Rob van der Heijden de score openen. De 0-1 stand bleef tot het rustsignaal staan. In de tweede helft werd VOW sterker. In de 63e minuut gaf Van de Laar breed op Bart van den Oever wat de gelijkmaker betekende: 1-1. VOW rook dat er meer mogelijk was tegen dit Boskant hetgeen gebeurde. Een lange bal werd door Van de Laar doorgekopt op Pim van Riel, maar die werd middels zijn shirt, waar aan getrokken werd, van score afgehouden. De bal ging op de witte kalkstip waar Van de Laar zijn middag nog belangrijker maakte door VOW op 2-1 te brengen en uiteindelijk de zege.

RKGSV – WEC 2-2
Een prima puntje voor het team van Henry van Wanrooij. WEC kwam via een gekopte goal van Noud Heijmans, met dank aan Stef Verhoeven, op een 0-1 voorsprong. De thuisploeg kwam echter voor rust nog op gelijke hoogte. In de tweede helft in minuut 58 was het Verhoeven die zijn team op 1-2 bracht en leken er leuke dingen te ontstaan voor de bezoekers uit Wijbosch. Trainer Henry van Wanrooij: “Absoluut we kregen echt veel kansen, maar die moet je wel benutten. Op het laatst liep eenieder op zijn tandvlees. Het Paaspop had velen gesloopt dat was duidelijk te zien. Twee minuten voor tijd maakte RKGSV gelijk, overigens was dat wel verdiend. Toch zie ik wekelijks leuke dingen ontstaan. De groep leert steeds bij en dat is belangrijk”, aldus trainer Henry van Wanrooy die komende zondag concurrent Tivoli ontvangt.