Bertran Kreekels en Jurgen van de Goor. (Archieffoto: Jeroen Engelen)

Tweede plek het doel van winnend en penaltymissend O.S.S.’20

Voetbal 385 keer gelezen

Gemert lijkt kampioen worden in de Derde Divisie B, al weet je het natuurlijk nooit in de voetballerij. Maar wie eindigen er op de plekken achter de koploper? O.S.S.’20 is in een felle strijd gewikkeld met zes andere ploegen.

Quick is voor O.S.S.’20 een angstgegner. “Niet dat we er hebben verloren, maar winnen gaat altijd met de hakken over de sloot. Het niveau zit dicht bij elkaar”, aldus O.S.S.’20-trainer Bertran Kreekels. Ook deze maandagmiddag waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Voor rust was er veel strijd in Den Haag en kansen aan beide kanten.
Gescoord werd er niet voor rust. Toeschouwers moesten tot de 63ste minuut wachten op de openingstreffer. De kopbal van Joep van der Velden werd door de assistent beoordeeld als een doelpunt: 0-1. Quick ging op jacht naar de 1-1, maar door een fout in het eigen zestienmetergebied kreeg O.S.S.’20 een penalty. Tim Waterink nam de verantwoordelijkheid, maar doelman Jari Puister keerde de inzet. Volgens de scheidsrechter bewoog hij echter te snel naar voren en dus moest de strafschop opnieuw. Waterink koos ook in zijn tweede poging voor dezelfde hoek en Puister dacht hetzelfde: geen doelpunt. Het bleef erg spannend maar een razendsnelle counter leverde de 0-2 op van Tony de Groot. O.S.S.’20 klimt daardoor naar de derde plek, drie punten achter runner-up OFC. “Het is bovenin erg spannend en het zit dicht bij elkaar. Dat Gemert bovenaan staat, is heel knap. Wij richten ons op die tweede plek, maar beseffen ook dat je door één nederlaag gelijk een paar plekken kunt zakken.”