Wout van de Wiel en Rik Willemsen  strijden voor de bal namens Vianen Vooruit
Wout van de Wiel en Rik Willemsen strijden voor de bal namens Vianen Vooruit Foto: HANNY VD LINDEN

2F: Volharding houdt koppositie na winst in Vught, Volkel verrast in Nistelrode

Voetbal 1.267 keer gelezen

Volharding blijft de adem van SVSSS in de nek voelen. De Udenhouters zijn tot op één punt genaderd. DAW lijkt af te haken na de 4-1 nederlaag bij SVSSS. Vianen Vooruit trainer Joost Janssen kan nog wel niet fluitend naar bed, maar de winst op Venhorst brengt wat lucht. Het alsmaar door blessures getergde EVVC ging in blessuretijd de bietenbrug op. Het zit trainer Antwan van Rijn en zijn team niet erg mee.

Na twee duels zonder overwinning wist koploper Volharding op tweede paasdag weer eens een driepunter bij te schrijven. Op bezoek in Vught bij laagvlieger Real Lunet won de equipe van trainer Johan Vullings met 2-4. De roodwitten maakten het zichzelf onnodig lastig door een 0-2 voorsprong in eerste instantie te verspelen, met name -door net als vorige week- zelf weer erg slordig te zijn. Nadien stelden de Vierlingsbekenaren echter alsnog orde op zaken. Voor rust scoorden Melvin de Klijn en Luuk Rühl waar Sonay voor Real Lunet wat terugdeed. In de tweede helft werd het zelfs 2-2, maar Melvin de Klijn en Vincent Buijssen (P) bepaalden de 2-4 eindstand.

SVSSS – DAW Schaijk 4-1
Het werd een gelijk opgaand begin van de wedstrijd. De Udenhouters kwamen in de 18e minuut op 1-0 door een wat makkelijk gegeven pingel volgens Schaijkse berichten. DAW dwong in de fase voor rust nog wel aan, maar een doelpunt wilde niet vallen. In de tweede helft besliste SVSSS de wedstrijd met een uiteindelijke score van 4-1 waar de Schaijkse treffer werd gescoord Robyen van der Heijden in de 90e minuut. Een terechte overwinning vond ook DAW Schaijk trainer Rob van der Ven.

Prinses Irene – Volkel
De ploeg van trainer Meulendijk leed een toch wel verrassende nederlaag tegen het bezoekende Volkel. De oranjemannen zaten juist in zulk een goede flow. Volkel had daar part nog deel aan en nam in 18e minuut een 0-1 voorsprong door Bram van der Locht. Trainer Michiel Jans: “Ze hebben voor rust één kans gehad en wij wel een stuk of vier misschien wel vijf. Helaas benutten we die niet en dat kan je opbreken.” In de tweede helft kwamen de gasten uit Volkel in de 55e minuut op 0-2 nadat Thijmen de Ruiter voor 0-2 zorg droeg. Jans: “Ze hadden een mannetje doorgeschoven dan worden voor ons de ruimtes groter.” Drie minuten na de 0-2 kwam Prinses Irene op 1-2 door Douwe Herckenrath. Het werd tegenhouden voor Volkel, maar trokken de driepunter over de streep.

Emplina – EVVC 2-1
De ploeg uit Vinkel maakt het Emplina meer dan Lastig en kwamen na twintig minuten op een 0-1 voorsprong door Rob van Dijk die later weer uitviel. Lang leek het dat de Vinkelaren de magere voorsprong over de streef zouden trekken, maar in de 90e minuut onder grote druk van Emplina werd het alsnog gelijk. Ver in blessuretijd viel het doek alsnog voor EVVC met de winnende voor Emplina. De kampioenskandidaat kreeg hier wel iets te veel van het goede, maar daar maalde niemand om in Empel. Blessures spelen coach Antwan van Rijn parten en zijn een slecht voorteken nu de competitie de beslissende fase ingaat.

Mooie strijd in Boxmeer tussen Olympiia’18 en Helvoirt- Bas Delhij

Olympia’18 – Helvoirt 4-3
Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Boxmeer. Een wedstrijd die overigens opvallend een kwartier later begon. What ever de zon scheen heerlijk op het Pelzer Sportpark en het publiek ging er eens goed voor zitten of wellicht staan. De ploeg uit Boxmeer kwam al snel op 1-0 door Mustafa Yilmaz die op aangeven van Siem Loeffen kon scoren. Helvoirt kwam terug op 1-1 waar keeper Damian Martin niet vrijuit ging echter Levi Meulensteen bracht zijn team weer op voorsprong.
Kort hierna moest Martin zich geblesseerd laten vervangen door Tim Kuijpers. Na rust kwam Olympia’18 op 3-1 door Meulensteen met zijn tweede. Doelpunten kwamen snel eerst was het Helvoirt dat de aansluitingstreffer maakte, maar Sam Luppes bracht het verschil weer op twee. Wel met dank aan Thijmen Philips met een heerlijke ‘aangeef’ De gasten bleven de aandacht vragen nadat Helvoirt het verschil weer op een treffer bracht en werd het nog even spannend. Maar het team van Wil Beijer tikte uiteindelijk opnieuw een heerlijke driepunter af.

Heeswijk – CHC 1-3
De Ballendonkers lieten het in eigenhuis weer eens afweten. Tegen het bezoekende CHC was na de 1-0 voorsprong door een treffer van Van Steenbergen in de elfde minuut geen kruit gewassen. Wesley Meeuwsen, Younes Haddouir en Moad Hassan brachten de eindstand op 1-3 Younes Haddouir kon zich zelfs nog de weelde veroorloven om een pingel te missen.

Vianen Vooruit – Venhorst 2-0
Een zucht van verlichting zal ongetwijfeld door de Koekbaksestraat zijn gegaan na de winst van Vianen Vooruit op Venhorst. De club is inmiddels een plekje opgeschoven op de ranglijst. In de 10e minuut viel de 1-0 door Wouter Evers die een corner koppend doeltreffend afrondde. Vianen Vooruit voetbalde prima en zoals trainer Joost Janssen het wilde: “Geloof me ik kon vanmiddag voor het eerst eens rustig op mijn stoel gaan zitten. Dat was al een tijdje geleden ondanks dat we Venhorst te veel lieten voetballen.” Rik Willemsen mocht in de tweede helft nadat Thijn Jans werd gehaakt van elf meter aanleggen, maar de bal ging meters over. De 2-0 viel toch in de 65e minuut. Rechtsback Thomas van de Sanden kwam op en gaf voor. De bal zeilde over de doelman van Venhorst tegen de paal en via de rug van diezelfde doelman over de lijn. Een lucky goal vond ook Janssen, maar wel verdiend. Luuk van de Boogaard schoof met Venhorst nog mee naar voren maar in de stand kwam geen verandering meer. Bij Vianen Vooruit viel de jonge Just Meijer op en speelde een prima wedstrijd bij zijn debuut.