De bewindvoerde maakte niet alleen slachtoffers in de gemeente Maashorst maar ook in Meierijstad en Bernheze.
De bewindvoerde maakte niet alleen slachtoffers in de gemeente Maashorst maar ook in Meierijstad en Bernheze.

Frauduleuze Udense bewindvoerder maakte ook slachtoffers in Meierijstad en Bernheze

Algemeen 4.796 keer gelezen

UDEN | Naast de slachtoffers uit de gemeente Maashorst maakte de bewindvoerder die vorige maand door de Rechtbank Oost-Brabant werd ontslagen ook dertien slachtoffers in Meierijstad en vier in Bernheze. De man was directeur van een bewindvoeringskantoor, zijn dossiers zijn toegewezen aan vijf nieuwe bewindvoerders.

De man zou geld van de rekeningen van zijn cliënten hebben gestolen en daarnaast ook geweigerd hebben bijzondere bijstand aan te vragen voor zijn slachtoffers, hun schulden hebben laten oplopen, hen verboden hebben om zelf contact met de gemeente op te nemen en kosten zijn blijven rekenen nadat de bewindvoering al beëindigd was.

Klacht Meierijstad
Eind oktober 2021 werd door medewerkers van het team Schuldhulp van Meierijstad een klacht over de man ingediend bij de Rechtbank ‘s Hertogenbosch over het functioneren van het Udense bewindvoerderskantoor. De gemeente Oss diende in de daarop volgende maand eveneens een klacht in. De gemeente Meierijstad schrijft: “De dienstverlening was onder de maat, en de belangen van de onder bewind gestelde inwoners van onze gemeente werden niet goed vertegenwoordigd.” De gemeente zegt dat er normaalgesproken geregeld overleg is tussen gemeente en bewindvoerders, maar dat deze bewindvoerder hier niet voor openstond. Op 10 maart 2022 besloot de Kantonrechter, op basis van een onderzoek, om de bewindvoerder te ontslaan en uit zijn ambt te zetten vanwege “levering van ondermaatse kwaliteit” en een “gebrek aan professionaliteit en betrouwbaarheid bij de bewindvoerder”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant