Bart van de Laar keerde weer terug in het team van VOW
Bart van de Laar keerde weer terug in het team van VOW Foto: Arno Korsten

Wordt VOW brekebeentje voor Acht? WEC – Tivoli gaat om degradatieplek

Voetbal 368 keer gelezen

De kraker in Acht tussen Acht en Avesteyn is alweer een paar dagen oud. Het resultaat is bekend en theoretisch heeft de club van trainer Tim de Wert de touwtjes nu in handen. Dat deze theorie met de nadruk op ‘theoretisch’ niet altijd klopt is bekend. Er is een fenomeen gaande bij ploegen uit de subtop. Zie de opmars van DVS en de neergang van DOSL. De voormalige top-3 ploeg haalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts één puntje. De opmars van VOW dat met de komst van Bart van de Laar al drie wedstrijden achtereen won. Jack van Gelder zou nu zijn vaste oneliner poneren: ‘Zeg het maar heren’ 

Door: Peter Kuijpers

Avesteyn kan de wonden likken om deze oude quote maar eens uit de ronde hoedendoos te halen. In feite was het niet anders dan in de thuiswedstrijd. Een beter Acht, alleen in Dinther wisselde De Wert wat ongelukkig wat hem de winst kostte na een 0-2 voorsprong. Overigens bleef het knap dat Avesteyn dat wist om te zetten. Maandag was dat niet anders en leunde Acht veelal op een goed voetballende Timo Verhagen die een dodelijk pegel heeft in zijn linker. Komend weekend is Mariahout de tegenstander in Dinther waar normaal gesproken van gewonnen moet worden. Bovendien zou VOW voor het bezoekende Acht wel eens het bekende addertje kunnen zijn. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Ten Berge voor aanvang en dat is een zekerheidje.


Peter van der Heijden kan niet ontevreden zijn over de performance van zijn team - undefined

Boskant – Woenselse Boys
Boskant is natuurlijk de grote favoriet in het thuisduel met het Eindhovense Woenselse Boys. De Eindhovenaren werden zondag met 4-0 verslagen door ELI. Paniek is er zeker niet omdat de degradatie en nacompetitie voorlopig nog niet in beeld komen. Boskant is periode 3 slecht begonnen, maar speelde pas één duel. Zondag kan deze peridode een boost worden gegeven met winst op Woenselse Boys. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Ozel op De Scheken voor aanvang.

WEC – Tivoli
Trainer Henry van Wanrooij heeft al zijn zinnen gezet op deze wedstrijd. Van Wanrooij: “Je moet natuurlijk ook andere wedstrijden winnen, maar deze is met een directe concurrent waar we verder afstand van kunnen nemen.” Dat wist de WEC trainer maandag nog aan Kliksport te melden. Zondag om 14.30 uur gaat de bal rollen op de Glorie met scheidsrechter Ophey.

VOW – Acht
Negen punten uit de laatste drie wedstrijd voor de ploeg van trainer Patrick Cissen is geen slecht resultaat. De Zijtaarders staan met negen uit drie fier bovenaan in periode-3. Met de terugkomst van Bart van de Laar zijn de Zijtaarders in de breedte wel wat sterker geworden. Het is nauwelijks voor te stellen dat Acht zondag onbevangen naar De Vonders afreist. In Acht, op de eigen Leeuwenkuil, werd het een benarde 2-1 zege voor de Eindhovenaren. VOW is zeker niet kansloos daarvoor heeft het voldoende voetballend vermogen voor binnen de lijnen. Mooi duel zondag waar scheidsrechter sheikhi op de Vonders om 14.30 fluit voor aanvang.

Programma:
Avesteyn - Mariahout
Boskant - DVS
WEC - Tivoli
DOSL - Pusphaira
Woenselse boys -EMK
VOW - Acht

Stand
1.Avesteyn 19-47
2.Acht 18-46
3.Boskant 18-35
4.RKGSV 18-34
5.VOW 20-31
6.DOSL 18-29
7.ELI 18-29
8.Mariahout 18-23
9.DVS 18-19
10.Woenselse Boys 19-18
11.Pusphaira 18-16
12.WEC 18-16
13.Tivoli 18-10
14.EMK 18-5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant