Afbeelding

Foto van vroeger: Algemene Bank Nederland in de Prior van Milstraat

Historie 1.412 keer gelezen

UDEN | De financiële branche, en meer concreet nog de banken, hebben in ruim 50 jaren tijd een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Vóór die tijd waren de banken dikwijls kantoren die aan huis van de plaatselijke directeur waren gevestigd. Zoals de Algemene Bank Nederland in de Prior van Milstraat op deze foto uit 1970.

De Amsterdamsche Bank zat destijds in de Marktstraat tussen de huidige HEMA en Etos. In Uden was de Boerenleenbank de eerste bank die zich in een groot kantoorgebouw vestigde, dit was aan het Brabantplein. Daarvoor was het kantoor van de bank aan huis bij directeur Van Lieshout in de Kerkstraat, naast de voormalige pastorie. In de jaren 70 en 80 volgden de fusies. De Raiffeissenbank en Boerenleenbank gingen samen verder onder de naam Rabobank. De Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank vormden de Amrobank. Later fuseerde deze bank nog met de ABN-bank, zodat de ABN-AMRO-bank ontstond. De ABN-bank bouwde een kantoor op de hoek van de Markt en de Sacramentsweg, nu Lucardi en Pearle.

De AMRO-bank vestigde zich in een nieuw pand op de hoek van de Markt en de Marktstraat, nu Florijn. De Rabobank deed er nog een schepje bovenop en verruilde het pand aan het Brabantplein voor een nog moderner kantoorgebouw aan het Mondriaanplein. Wat de opkomst van internet de laatste decennia voor deze branche heeft betekend is duidelijk. Alleen de Rabobank is nog vertegenwoordigd in het centrum van Uden.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl. Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant