Afbeelding

Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen verhaal van de trompettist in Auschwitz

Kunst en cultuur 376 keer gelezen

UDEN | Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen op dinsdag 26 april het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de Trompettist in Auschwitz. In Markant Uden brengen de acteurs, in een regie van Eddy Habbema en theaterbewerking van Allard Blom, het boek van Dick Walda tot leven. 

“Lex van Weren was een van de grote trompettisten van de vorige eeuw”, vertelt het theater. “Dankzij zijn unieke positie in het kamporkest wist hij Auschwitz te overleven en anderen te helpen. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Het schokkende en emotionele ooggetuigenverslag van de trompettist vormt het hart van deze intieme productie die laat zien hoe oorlog de mens raakt.”

Struikelstenen lezing
Voorafgaand aan deze voorstelling organiseert bibliotheek Uden in samenwerking met Markant Uden een gratis te bezoeken lezing over de Struikelstenen in Uden, genaamd ‘Het verhaal achter de Struikelstenen in Uden’. Leden van de bibliotheek ontvangen ook nog eens twintig procent korting op tickets voor de voorstelling. Deze actiecode is te vinden in de nieuwsbrief van de bibliotheek.

Praktisch
De voorstelling is te zien op dinsdag 26 april om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden, de lezing start om 19.00 uur. Tickets voor de voorstelling kosten 27,50 euro (exclusief 1,85 euro ticketkosten), de lezing is gratis te bezoeken. Tickets reserveren via markantuden.nl, 0413 25 61 10 of het informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant