Frans van Dijk en Corrie Bardoel. (foto: Henk Lunenburg)
Frans van Dijk en Corrie Bardoel. (foto: Henk Lunenburg)

Frans en Corrie uit Odiliapeel vieren hun 60-jarig huwelijk

Human Interest 1.107 keer gelezen

ODILIAPEEL | Frans van Dijk (83) en Corrie Bardoel (80) gaven elkaar 60 jaar geleden het ja-woord. Frans is geboren en getogen in Odiliapeel en Corrie in Veghel. In 1958 sprong de vonk over tijdens carnaval in Veghel en op 24 april 1962 trouwden ze. Ze kregen twee zonen en hebben twee kleinzonen.

Frans werkte 40 jaar als timmerman in de bouw. De laatste vijf jaar was hij werkzaam bij Hendriks Coppelmans in Uden. Zijn huis in Odiliapeel bouwde Frans natuurlijk ook zelf. In de 58 jaar dat ze er woonden werd het huis verschillende keren verbouwd en uitgebreid, onder andere met een complete tafeltennishal voor hun zonen. Het was fijn wonen in Odiliapeel, maar omdat het huis en de grote tuin veel onderhoud vergden, is het stel vorig jaar verhuisd naar een mooi appartement in Uden.

Frans heeft veel hobby’s beoefend. Zo kweekte hij jarenlang tropische vogels, waarmee hij verschillende prijzen won. Verder deed hij aan judo, tafeltennis, schaken, biljarten en kaarten. Tijdens zijn pensioen was Frans actief voor de invalidenbond en bracht hij samen met Corrie warme maaltijden rond voor Vivaan. 

Voordat ze Frans kende werkte Corrie twee jaar als au pair in Zwitserland. Terug in Nederland werkte ze bij stomerij Rath in Veghel en als hulp in de huishouding. Toen ze de twee hun eigen gezin stichtten bleef Corrie thuis. Ze verdiende een aardig centje bij met het breien van kleding op haar breimachine, volgde cursussen Frans en computerles en zat in het bestuur van Odiliahof. Corrie is altijd graag creatief bezig geweest en maakte bloemstukken en wenskaarten.

Tegenwoordig doen Frans en Corrie het rustig aan. Ze genieten van hun nieuwe appartement, met hun zonen dichtbij. Frans volgt alle voetbalwedstrijden en Formule 1-races, terwijl Corrie graag leest en kruiswoordpuzzels maakt. Binnenkort vieren zij hun diamanten bruiloft in stijl, met een echte Brabantse koffietafel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant