Blauw Geel'38/Jumbo verloor van Quick met 0-1
Blauw Geel'38/Jumbo verloor van Quick met 0-1 Foto: Gerard Beekmans

Quick verbreekt succesreeks van Blauw Geel’38/Jumbo

Voetbal 388 keer gelezen

Het was eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd het duel met Quick uit Den Haag. Het pakte anders uit waar de Hagenaars in de tweede helft alsnog met de winst gingen lopen. Blauw Geel’38 trainer Niels van Casteren moest in de warming up keeper Aria Hashemi vervangen die het wegens een oogontsteking af moest laten weten. Joran van Zutphen was zijn prima vervanger.

Het leek op een typische 0-0 wedstrijd uit te draaien waar de ploegen elkaar weinig toegaven. Beide teams verschafte zich nagenoeg geen kansen voor rust. Bij Quick was het na 20 minuten Rachid Bouyaouzan die de lat raakte uit een vrije trap. Blauw Geel’38 liet zich ook amper gelden behoudens twee gevaarlijke corners die scherp indraaide. In de tweede helft veranderde er niet veel. De ploegen hielden elkaar in evenwicht waar bij fases er een soort van loomheid neerdaalde over de beide teams. Daar kwam halverwege verandering in nadat Marc Boshof de 0-1 binnenschoot. Van Casteren sloeg aan het wisselen en het werd het bekende pompen of verzuipen in de slotfase. Doelpunten vielen er niet meer en was er na een maandje louter winstpartijen eindelijk weer een verliespartij te noteren. Zondag speelt Blauw Geel’38/Jumbo uit naar Hercules in Utrecht.

Scheidsrechter Shona Shukrula uit Alkmaar behaalde een dikke voldoende in Veghel (Foto Peter Kuijpers)

Blauw Geel’38/Jumbo Joran van Zutphen, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Ben van den Nieuwenhof (57. Robin Voets), Mark Dobbelsteen, Lars Loermans (78.Hadi Barglan), Wouter op den Camp (87.Ymanuel Hurkmans), Koen van der Zanden (78.Vince Duits), Niels Wouters (57.Danny Verbakel).