Afbeelding

Foto van vroeger: De Marktstraat, waar nu de HEMA zit

Historie 1.550 keer gelezen

UDEN | Deze foto is gemaakt door Luciën Bressers sr. op 22 februari 1970. Het winkelcentrum van Uden is in die tijd in volle ontwikkeling. Warenhuis HEMA is aan de Galerij al uit zijn jasje gegroeid en wil verhuizen naar een groter pand in de Marktstraat die toch altijd nog gezien wordt als de belangrijkste winkelstraat.

Hiervoor moeten een tweetal panden gesloopt worden. Het pandje van schoenenwinkel van Van de Ven is die week aan de beurt en de sloop van het pand links op de voorgrond van elektrotechnisch bureau Jac. (Jöpke) van der Heijden volgt direct daarna. Uiteindelijk wordt op deze plek het nieuwe filiaal van de HEMA geopend op 13 november 1970. Rechts op de achtergrond zien we nog het pand van de Amsterdam-Rotterdambank. Dat pand is gebouwd in 1950 en is uiteindelijk nog geen dertig jaren later, in 1979, alweer onder de slopershamer gevallen. Anno 2022 is het een troosteloos leegstaand winkel-bedrijfspand met drie verdiepingen.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Heb jij ook een leuke herinnering aan een bepaalde foto? Stuur je foto en verhaal in naar de redactie en wie weet wordt het geplaatst in deze rubriek!

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant